Generali Selection Abszolút Hozam Eszközalap (2014.12.11)

Verba György | Mánia Fitness
Verba György

A Selection alap menedzselése során jóval több eszköz van az alapkezelők kezében, mint a konzervatív alapoknál, így jóval aktívabban és rugalmasabban történik az alap menedzselése. A közepes kockázatú alap éppen egy éve indult, amely időszak során 11.13% hozamot értek el a befektetők. Javarészt alacsony kockázatú elemekből lett kialakítva a portfólió, a kockázatosabb eszközök aránya 25%-ig terjedhet, amelyet nyugodt piaci körülmények között használnak ki az alapkezelők. A kockázatos szekció részvényekből tevődik össze főleg, de időnként árupiaci termékek is helyet kapnak, illetve a devizapiaci mozgások kihasználásával is igyekszik gyarapítani a hozamot az alapkezelők. A stabilitás megtartásáért elsősorban Diszkont Kincstárjegyek, Magyar Állampapírok és egyéb kötvények a felelősek.

A rugalmas kockázatkezeléssel a lehető legnagyobb hozam elérése a cél mérsékelt kockázatok mellett, így azon befektetőknek javasolt az eszközalap, akik a fix hozamoknál magasabb eredményekre vágynak porlasztott kockázat mellett és legalább 3-5 éves időtávban gondolkoznak.

Generali Selection abszolút hozam eszközalap portfólió

Az őszi általános részvénypiaci korrekció némileg a Generali Selection abszolút hozam eszközalap teljesítményét is megviselte, de addig sem jártak rosszul akik ezt az alapot választották, különösen hogy a gazdaságélénkítő lépesek következtében nagy lendületet kaptak világszerte a részvényindexek. 2014-ben a visszaesést követő talpra állás során az alap 5.90%-os hozamot produkált eddig.

Generali Selection abszolút hozam eszközalap
Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 1019 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555