Generali Selection Abszolút Hozam Eszközalap (2014.12.11)

Verba György

A Selection alap menedzselése során jóval több eszköz van az alapkezelők kezében, mint a konzervatív alapoknál, így jóval aktívabban és rugalmasabban történik az alap menedzselése. A közepes kockázatú alap éppen egy éve indult, amely időszak során 11.13% hozamot értek el a befektetők. Javarészt alacsony kockázatú elemekből lett kialakítva a portfólió, a kockázatosabb eszközök aránya 25%-ig terjedhet, amelyet nyugodt piaci körülmények között használnak ki az alapkezelők. A kockázatos szekció részvényekből tevődik össze főleg, de időnként árupiaci termékek is helyet kapnak, illetve a devizapiaci mozgások kihasználásával is igyekszik gyarapítani a hozamot az alapkezelők. A stabilitás megtartásáért elsősorban Diszkont Kincstárjegyek, Magyar Állampapírok és egyéb kötvények a felelősek.

A rugalmas kockázatkezeléssel a lehető legnagyobb hozam elérése a cél mérsékelt kockázatok mellett, így azon befektetőknek javasolt az eszközalap, akik a fix hozamoknál magasabb eredményekre vágynak porlasztott kockázat mellett és legalább 3-5 éves időtávban gondolkoznak.

Generali Selection abszolút hozam eszközalap portfólió

Az őszi általános részvénypiaci korrekció némileg a Generali Selection abszolút hozam eszközalap teljesítményét is megviselte, de addig sem jártak rosszul akik ezt az alapot választották, különösen hogy a gazdaságélénkítő lépesek következtében nagy lendületet kaptak világszerte a részvényindexek. 2014-ben a visszaesést követő talpra állás során az alap 5.90%-os hozamot produkált eddig.

Generali Selection abszolút hozam eszközalap
Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 1943 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555