Generali Kötvény Eszközalap (2014.12.11)

Verba György

A Generali kötvény eszközalap – ahogy arra a neve is utal – kifejezetten azon befektetők igényeit elégíti ki, akik szeretnének a banki kamatoknál magasabb hozamot elérni, viszont kerülik a nagy kockázattal járó lehetőségeket. Az alap alacsony kockázatát az a tény is alátámasztja, hogy idén októberben töltötte fennállásának 15. évét, így válságállónak mondható a 2008-as gazdasági világválság és számos tőzsdei lejtmenet túlélésével. A minimálisan ajánlott befektetési időtávot 2-5 évben határozták meg az alapkezelők, amely nem véletlen: bármely 2 éves időszakot vesszük górcső alá az indulás óta, mindig nyereség termelődött a befektetésen, még a válság idején is elegendő volt ennyi idő a talpra álláshoz.

A Generali Kötvény eszközalap összetételét javarészt magyar állampapírok alkotják, amelyen túl tartalmaz még diszkont kincstárjegyeket, jelzálogleveleket, időszakosan magyar forintot, diákhitel kötvényeket és az Alteo energiaipari vállalat kötvényeit.

Generali Kötvény portfólió

Az eszközalap nem tartalmaz kockázatosabb eszközöket, így a megugró volatilitású részvénypiacok mellett is stabil hozamot termelt, veszteséges eszközök beválasztása nélkül. Az alapkezelők elsődleges célja a konzervatív portfólióval, az inflációt meghaladó hozam elérése a kockázati szint alacsonyan tartása mellett. Az alacsony inflációs környezet és az év eleje óta kitermelt 7.48%-os hozamnak köszönhetően vastagon sikerült a cél elérése a 2014-es évre is.

Generali Konzervatív Vegyes
Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Sebestyén András

Kérdésed van a cikk kapcsán? Tedd fel itt nekem!

Sebestyén András vagyok, a Nyugdíjbiztosítás.com alapítója. Örömmel venném, ha megosztanád velem, ami a fejedben van a cikkel kapcsolatban!

Ezt a cikket 1528 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
+36 1 585 8555