Generali Konzervatív Vegyes Eszközalap (2014.12.10)

Verba György

Ahogy a neve is jelzi, a Generali Konzervatív vegyes eszközalap esetén egy alacsony kockázatú, széleskörűen diverzifikált befektetési lehetőségről van szó. A stabilitás megőrzése mellett törekednek az alapkezelők nagy kiugrási lehetőséggel kecsegtető eszközök beválogatására is, amelyek kiveszik a részüket a fejlődő és fejlett piacok felfutásaiból egyaránt. A stabilitásért a 80% közeli túlsúllyal rendelkező szekció a felelős, amelyek Magyar Államkötvényekből, Diszkont Kincstárjegyekből, jelzáloglevelekből és egyéb kiegyensúlyozott eszközökből állnak. A kiugrási lehetőséget az amerikai, ázsiai, illetve nyugat- és közép-európai értékpapírokat tartalmazó, egyenként is szétosztott kockázatú alapok adják.

A Konzervatív vegyes eszközalap ideális lehetőséget biztosít azoknak a befektetőknek, akik komolyabb kockázat vállalása nélkül szeretnének részesülni a világszerte zajló részvénypiaci felfutásokból.

Generali Konzervatív Vegyes portfólió

Az eszközalap összportfóliója idén már 7.53% hozamot termelt, amelyhez hozzájárult többek között az amerikai gazdaság kiváló teljesítménye és Kínának a várthoz közeli, bár lassulóban lévő növekedése is, a japán alulteljesítés azonban rontott az összképen, illetve az európai indexek utóbbi hónapokban mutatott esése is negatívan befolyásolja a teljesítmény egészét.

Generali Konzervatív Vegyes Eszközalap

A néhány gyengélkedő piac ellenére is az éves banki kamatok többszörösét tudta alacsony kockázat mellett teljesíteni az eszközalap év elejétől októberig, különösen hogy az induló, illetve bővítésre kerülő eszközvásárlási programok igen üdítően hatnak az eddig gyengélkedő piacok teljesítményére.
Generali Konzervatív Vegyes
Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 2115 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555