Generali Kiegyensúlyozott Vegyes Eszközalap (2014.12.10)

Verba György | Mánia Fitness
Verba György

A Generali Kiegyensúlyozott vegyes eszközalap jelentheti az arany középutat azon befektetők számára, akik élvezni kívánják a feltörekvő és fejlett piacokon zajló részvénypiaci emelkedés okozta előnyöket, azonban stabil, kiegyensúlyozott hozamokra vágynak. A közepes kockázatú eszközalapban közel azonos arányban oszlanak meg a mérsékelt kockázatú és az árfolyamváltozásoknak nagy mértékben kitett eszközök. A Kiegyensúlyozott vegyes alap kockázatosabb felét amerikai, ázsiai, illetve nyugat- és közép-európai értékpapírokat tartalmazó alapok adják. A fejlődő piacok különösen nagy hangsúlyt kaptak: az eszközalap 1/5-ét ilyen jellegű befektetések teszik ki. A kiegyensúlyozottságért felelős szekció pedig Magyar Államkötvényekből, Diszkont Kincstárjegyekből, jelzáloglevelekből és egyéb kiegyensúlyozott eszközökből tevődnek össze.

A Kiegyensúlyozott vegyes eszközalap összeállításával lehetővé teszik az alapkezelők, hogy a befektetők részesedjenek a biztonságosnak ítélt piacok emelkedéseiből anélkül, hogy a visszaesési szakaszokban nagy veszteségeket legyenek kénytelenek elviselni.

Generali Kiegyensúlyozott vegyes eszközalap portfólió

Az eszközalap portfóliójának növekedéséhez hozzájárult többek között az amerikai gazdaság kiváló teljesítménye és Kínának a várt mértékűhöz közeli, bár lassulóban lévő növekedése is. Negatívumként hatott azonban a japán alulteljesítés, illetve az európai indexek utóbbi hónapokban mutatott lejtmenete is a teljesítmény egészére, ezekre azonban üdítően hatnak az utóbbi hetek eszközvásárlási programjaival kapcsolatos fejlemények.

Generali Kiegyensúlyozott Vegyes eszközalap

Az idén eddig elért 8.10% hozammal az egyes alulteljesítő piacok ellenére is az éves banki kamatok többszörösének megtermelésénél jár a Kiegyensúlyozott vegyes eszközalap.
Generali Kiegyensúlyozott vegyes eszközalap
Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 1021 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555