Generali Kiegyensúlyozott Vegyes Eszközalap (2014.12.10)

Verba György

A Generali Kiegyensúlyozott vegyes eszközalap jelentheti az arany középutat azon befektetők számára, akik élvezni kívánják a feltörekvő és fejlett piacokon zajló részvénypiaci emelkedés okozta előnyöket, azonban stabil, kiegyensúlyozott hozamokra vágynak. A közepes kockázatú eszközalapban közel azonos arányban oszlanak meg a mérsékelt kockázatú és az árfolyamváltozásoknak nagy mértékben kitett eszközök. A Kiegyensúlyozott vegyes alap kockázatosabb felét amerikai, ázsiai, illetve nyugat- és közép-európai értékpapírokat tartalmazó alapok adják. A fejlődő piacok különösen nagy hangsúlyt kaptak: az eszközalap 1/5-ét ilyen jellegű befektetések teszik ki. A kiegyensúlyozottságért felelős szekció pedig Magyar Államkötvényekből, Diszkont Kincstárjegyekből, jelzáloglevelekből és egyéb kiegyensúlyozott eszközökből tevődnek össze.

A Kiegyensúlyozott vegyes eszközalap összeállításával lehetővé teszik az alapkezelők, hogy a befektetők részesedjenek a biztonságosnak ítélt piacok emelkedéseiből anélkül, hogy a visszaesési szakaszokban nagy veszteségeket legyenek kénytelenek elviselni.

Generali Kiegyensúlyozott vegyes eszközalap portfólió

Az eszközalap portfóliójának növekedéséhez hozzájárult többek között az amerikai gazdaság kiváló teljesítménye és Kínának a várt mértékűhöz közeli, bár lassulóban lévő növekedése is. Negatívumként hatott azonban a japán alulteljesítés, illetve az európai indexek utóbbi hónapokban mutatott lejtmenete is a teljesítmény egészére, ezekre azonban üdítően hatnak az utóbbi hetek eszközvásárlási programjaival kapcsolatos fejlemények.

Generali Kiegyensúlyozott Vegyes eszközalap

Az idén eddig elért 8.10% hozammal az egyes alulteljesítő piacok ellenére is az éves banki kamatok többszörösének megtermelésénél jár a Kiegyensúlyozott vegyes eszközalap.
Generali Kiegyensúlyozott vegyes eszközalap
Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Sebestyén András

Kérdésed van a cikk kapcsán? Tedd fel itt nekem!

Sebestyén András vagyok, a Nyugdíjbiztosítás.com alapítója. Örömmel venném, ha megosztanád velem, ami a fejedben van a cikkel kapcsolatban!

Ezt a cikket 1529 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
+36 1 585 8555