Generali Dinamikus Vegyes Eszközalap (2014.12.10)

Verba György

A Dinamikus vegyes eszközalapban a részvényalapok élveznek túlsúlyt így igen erőteljes az árfolyamhatás az alapra. A nagyfokú kitettség miatt magas kockázattal bír az eszközalap, amelyet széleskörű diverzifikációval igyekeznek csökkenteni az alapkezelők. A Dinamikus alappal 8-10 éves futamidővel ajánlatos tervezni, mivel a részvénypiacokon a hosszabb időtávban való gondolkodás tovább csökkentheti a kockázatunkat. 20%-os súlyozással helyet kapnak az alapban biztonságos eszközök is, amelyek Magyar Államkötvényekből, Diszkont Kincstárjegyekből, jelzáloglevelekből és egyéb kiegyensúlyozott eszközökből tevődnek össze. Az eszközalap portfóliójának javarészét fejlődő és fejlett piacokról összeválogatott értékpapíralapok teszik ki, így meghatározóan hatnak az eszközalapra a világpiaci események és az általános piaci hangulat is.
<br˛/>A Dinamikus eszközalap azoknak a befektetőknek ajánlott, akik átlag feletti hozamot szeretnének realizálni, amelynek fejében hajlandóak kockázatot vállalni és hosszú távra tervezni.

Generali Dinamikus vegyes eszközalap portfólió

A szeptemberi/októberi általános részvénypiaci korrekciókat különösen megérezte ez az eszközalap a magas kitettsége miatt, így egyelőre megcsappant a 2014-es hozam, amely már 10% felett is járt idén. Jó hatással volt a növekedésére többek között az amerikai gazdaság kiváló teljesítménye és Kínának a várt mértékű, bár lassulóban lévő növekedése is. Negatívumként hatott azonban a japán alulteljesítés, illetve az európai indexek utóbbi hónapokban mutatott lejtmenete is a teljesítmény egészére, valamint az amerikai korrekciók is.

Generali Dinamikus Eszközalap

Összességében természetesen pozitív az eredmény, amelyhez hozzájárultak a részvényindexek újbóli erőre kapása, illetve a japán eszközvásárlási program kibővítése is, így idén +9.07% hozamnál jár a Generali Dinamikus vegyes eszközalap.

Generali Dinamikus vegyes eszközalap
Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 2118 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555