Generali Vegyes II Eszközalap (2014.12.11)

Verba György

A Generali Vegyes II. eszközalapot nagy mértékű részvénypiaci kitettség jellemzi, így ebből eredendően magas kockázat párosul hozzá. Az alap portfóliójában 60%-os túlsúlyt kapnak a hazai részvények, 40%-ban pedig alacsony kockázatú eszközökből épül fel. Az utóbbiak Magyar Államkötvényekből, Diszkont Kincstárjegyekből, jelzáloglevelekből és egyéb kiegyensúlyozott eszközökből állnak. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett részvények közül a vezető részvények kapják a legnagyobb súlyt, így a Vegyes II. eszközalap a BUX index alakulását követi, de 40%-os stabil eszközöknek köszönhetően alacsonyabbak a kilengések. 1999 októberében indult a Vegyes II. eszközalap, amely futása alatt két és félszeresére tudta növelni az induló tőkét.
<br˛/>A Vegyes II. elsősorban azon befektetők számára ajánlott, akik derűsen látják a részvénypiacok jövőjét, amelyből szeretnének is profitálni és a várható magas hozam reményében hajlandóak kézben tartott kockázatot vállalni.

Generali Vegyes II. portfólió

2014-ben a hazai mozgások nem tudták kivenni a részüket a nagy részvénypiaci rallykból, sajnos a visszaesésekből és a piaci korrekciókból viszont annál inkább, így jelenleg 7.94%-os gyengülést mutat a BUX index, ami jelentősen befolyásolja a Generali Vegyes II. eszközalap teljesítményét.

Generali Vegyes I Eszközalap

Visszaesésben áll idén a Generali Vegyes II. eszközalap a hazai részvények gyengélkedésének következtében, habár ennek mértékét az alap stabil szekcióját képző Generali Hazai Kötvény Alap jelentős mértékben csökkenti. Összességében év elejéhez képest így 1.83%-kal csökkent a Vegyes II. alap árfolyama.

Generali Vegyes II
Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 2114 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555