Generali Vegyes II Eszközalap (2014.12.11)

Verba György | Mánia Fitness
Verba György

A Generali Vegyes II. eszközalapot nagy mértékű részvénypiaci kitettség jellemzi, így ebből eredendően magas kockázat párosul hozzá. Az alap portfóliójában 60%-os túlsúlyt kapnak a hazai részvények, 40%-ban pedig alacsony kockázatú eszközökből épül fel. Az utóbbiak Magyar Államkötvényekből, Diszkont Kincstárjegyekből, jelzáloglevelekből és egyéb kiegyensúlyozott eszközökből állnak. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett részvények közül a vezető részvények kapják a legnagyobb súlyt, így a Vegyes II. eszközalap a BUX index alakulását követi, de 40%-os stabil eszközöknek köszönhetően alacsonyabbak a kilengések. 1999 októberében indult a Vegyes II. eszközalap, amely futása alatt két és félszeresére tudta növelni az induló tőkét.
<br˛/>A Vegyes II. elsősorban azon befektetők számára ajánlott, akik derűsen látják a részvénypiacok jövőjét, amelyből szeretnének is profitálni és a várható magas hozam reményében hajlandóak kézben tartott kockázatot vállalni.

Generali Vegyes II. portfólió

2014-ben a hazai mozgások nem tudták kivenni a részüket a nagy részvénypiaci rallykból, sajnos a visszaesésekből és a piaci korrekciókból viszont annál inkább, így jelenleg 7.94%-os gyengülést mutat a BUX index, ami jelentősen befolyásolja a Generali Vegyes II. eszközalap teljesítményét.

Generali Vegyes I Eszközalap

Visszaesésben áll idén a Generali Vegyes II. eszközalap a hazai részvények gyengélkedésének következtében, habár ennek mértékét az alap stabil szekcióját képző Generali Hazai Kötvény Alap jelentős mértékben csökkenti. Összességében év elejéhez képest így 1.83%-kal csökkent a Vegyes II. alap árfolyama.

Generali Vegyes II
Az elemzést készítette: Portfolife Kft.
portfolife

Ezt a cikket 1019 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555