A nyugdíjbiztosítások jellemzői, avagy ezért válassz nyugdíjbiztosítást 2015-ben!

Idén már második éve lehet nyugdíjbiztosítást választanod, ha szeretnél magadnak félretenni pénzt idős korodra! Sokaknak szimpatikus is ez a lehetőség, de vajon miért? Hosszas gondolkodás után arra jutottam, hogy a nyugdíjbiztosítás olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amely mindenki számára vonzó lehet. Nézzük meg, hogy milyen jellemzői vannak a nyugdíjbiztosításnak, és hogy neked miért lehet optimális megoldás!

A nyugdíjbiztosítás új, de mégsem 🙂

Az köztudott, hogy 2014.01.01-től lehet indítani államilag támogatott nyugdíjbiztosítást, tehát ez a megtakarítási forma alig múlt 1 éves. Viszont a nyugdíjbiztosítások a korábban is ismert megtakarításos életbiztosításokra hajaznak, így nem teljesen új megoldásról van szó. Ami újdonság az, hogy egy MNB javaslat miatt jóval olcsóbbak lettek, mint a korábbi befektetéses életbiztosítások java, illetve természetesen az adókedvezmény.

A nagy előny, az adókedvezmény

A nyugdíjbiztosításon keresztül befektetett pénzed után 20%-os, évente legfeljebb 130.000 forintos SZJA kedvezménnyel élhetsz. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy az állami nyugdíj mellett, a nyugdíj megtakarításod egy ötödét is az állam állja, ami egy olyan lehetőség, amit kár veszni hagyni. Arról nem is beszélve, hogy nem csak a rendszeres díjak után tudsz adókedvezményt igényelni, hanem az eseti befizetéseid után is.

A legszélesebb körű szolgáltatás

Jelenleg nincs (és várhatólag később sem lesz) még egy olyan államilag támogatott nyugdíj előtakarékosság, ami 4 különböző esemény bekövetkezte után szolgáltat. A nyugdíjbiztosítás ugyanis térít, amikor betöltöd a szerződés indításakor aktuális nyugdíjkorhatárt. (Most 65. életév) Szolgáltat, amikor ténylegesen nyugdíjba vonulsz, ha a TB szerint legalább 40%-osan megrokkansz, és még akkor is, ha elhaláloznál, mielőtt nyugdíjba vonulhattál volna. A rugalmasságról sem szabad megfeledkezni, hiszen egy esetleges anyagi zavar esetén van lehetőség a szerződést szüneteltetni, díjmentesíteni, vagy mindössze a díjat csökkenteni.

Szaktudás nélkül elérhető magas hozamok

A megtakarítások talán legfontosabb fokmérője, hogy mennyire nyereségesek, vagyis hogy mekkora hozamot realizálnak. A nyugdíjbiztosításoknál Te magad választod ki, hogy milyen kockázatot vállalsz a befektetéseknél (mint a privát vagyonkezelésnél), de a befektetést már szakemberek intézik, hogy minél nyereségesebb legyen a portfóliód. Az egyes nyugdíjbiztosítások adatlapjainak legalsó táblázatában láthatod Te is, hogy nem ritka az éves kétszámjegyű átlaghozam 5 éves távra visszamenőleg. Maradj azonban a realitások talaján, és egy átlagos éves 8% körüli hozammal tervezz hosszabb távra!

Nyugdíjbiztosítás: Egy jó megoldás a nyugodt időskorért

Ebben a cikkben a nyugdíjbiztosítások legfőbb jellemzőit mutattam be, ami miatt neked is érdemes lehet egy nyugdíjbiztosítást indítanod. Mind a rugalmassága, mind a kondíciói miatt alkalmas arra, hogy hosszútávon itt fialtasd a pénzed nyugdíjas korodra. A feladat csupán annyi, hogy a több mint 35 nyugdíjbiztosítás közül megtaláld azt, amelyik leginkább passzol ez több hozzád, hiszen a különbség több millió forintra is rúghat. Kérdeznél a nyugdíjbiztosításokkal, nyugdíjjal kapcsolatban? Töltsd ki a cikk alján található adatlapot. Itt az idő, hogy félretegyél a nyugdíjadra? Üljünk le együtt egy nyugdíj tanácsadásra, és 1 óra alatt leszűkítjük a kört, és megtaláljuk a Te nyugdíjbiztosításodat!

Verba György
cikkíró
A Nyugdijbiztositas.com blogjának 2014-2016 közti cikkeinek szerzője vagyok. A nyugdíjrendszerrel és a nyugdíj-előtakarékosságokkal foglalkozom.
651 Ügyfelünk Google értékelése:
4.97

Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent

Tanácsadásunk ingyenes, és az is marad.
Személyesen szívesen elmagyarázunk neked mindent
Hogy néz ki nálunk a tanácsadás?

Hogyan tudunk segíteni neked?

Miért a Grantis?

Miért a Grantis?

Mitől vagyunk függetlenek?

Mitől vagyunk függetlenek?