A nyugdíjbiztosítások jellemzői, avagy ezért válassz nyugdíjbiztosítást 2015-ben!

Verba György | Mánia Fitness
Verba György

Idén már második éve lehet nyugdíjbiztosítást választanod, ha szeretnél magadnak félretenni pénzt idős korodra! Sokaknak szimpatikus is ez a lehetőség, de vajon miért? Hosszas gondolkodás után arra jutottam, hogy a nyugdíjbiztosítás olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amely mindenki számára vonzó lehet. Nézzük meg, hogy milyen jellemzői vannak a nyugdíjbiztosításnak, és hogy neked miért lehet optimális megoldás!

A nyugdíjbiztosítás új, de mégsem 🙂

Az köztudott, hogy 2014.01.01-től lehet indítani államilag támogatott nyugdíjbiztosítást, tehát ez a megtakarítási forma alig múlt 1 éves. Viszont a nyugdíjbiztosítások a korábban is ismert megtakarításos életbiztosításokra hajaznak, így nem teljesen új megoldásról van szó. Ami újdonság az, hogy egy MNB javaslat miatt jóval olcsóbbak lettek, mint a korábbi befektetéses életbiztosítások java, illetve természetesen az adókedvezmény.

A nagy előny, az adókedvezmény

A nyugdíjbiztosításon keresztül befektetett pénzed után 20%-os, évente legfeljebb 130.000 forintos SZJA kedvezménnyel élhetsz. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy az állami nyugdíj mellett, a nyugdíj megtakarításod egy ötödét is az állam állja, ami egy olyan lehetőség, amit kár veszni hagyni. Arról nem is beszélve, hogy nem csak a rendszeres díjak után tudsz adókedvezményt igényelni, hanem az eseti befizetéseid után is.

A legszélesebb körű szolgáltatás

Jelenleg nincs (és várhatólag később sem lesz) még egy olyan államilag támogatott nyugdíj előtakarékosság, ami 4 különböző esemény bekövetkezte után szolgáltat. A nyugdíjbiztosítás ugyanis térít, amikor betöltöd a szerződés indításakor aktuális nyugdíjkorhatárt. (Most 65. életév) Szolgáltat, amikor ténylegesen nyugdíjba vonulsz, ha a TB szerint legalább 40%-osan megrokkansz, és még akkor is, ha elhaláloznál, mielőtt nyugdíjba vonulhattál volna. A rugalmasságról sem szabad megfeledkezni, hiszen egy esetleges anyagi zavar esetén van lehetőség a szerződést szüneteltetni, díjmentesíteni, vagy mindössze a díjat csökkenteni.

Szaktudás nélkül elérhető magas hozamok

A megtakarítások talán legfontosabb fokmérője, hogy mennyire nyereségesek, vagyis hogy mekkora hozamot realizálnak. A nyugdíjbiztosításoknál Te magad választod ki, hogy milyen kockázatot vállalsz a befektetéseknél (mint a privát vagyonkezelésnél), de a befektetést már szakemberek intézik, hogy minél nyereségesebb legyen a portfóliód. Az egyes nyugdíjbiztosítások adatlapjainak legalsó táblázatában láthatod Te is, hogy nem ritka az éves kétszámjegyű átlaghozam 5 éves távra visszamenőleg. Maradj azonban a realitások talaján, és egy átlagos éves 8% körüli hozammal tervezz hosszabb távra!

Nyugdíjbiztosítás: Egy jó megoldás a nyugodt időskorért

Ebben a cikkben a nyugdíjbiztosítások legfőbb jellemzőit mutattam be, ami miatt neked is érdemes lehet egy nyugdíjbiztosítást indítanod. Mind a rugalmassága, mind a kondíciói miatt alkalmas arra, hogy hosszútávon itt fialtasd a pénzed nyugdíjas korodra. A feladat csupán annyi, hogy a több mint 35 nyugdíjbiztosítás közül megtaláld azt, amelyik leginkább passzol ez több hozzád, hiszen a különbség több millió forintra is rúghat. Kérdeznél a nyugdíjbiztosításokkal, nyugdíjjal kapcsolatban? Töltsd ki a cikk alján található adatlapot. Itt az idő, hogy félretegyél a nyugdíjadra? Üljünk le együtt egy nyugdíj tanácsadásra, és 1 óra alatt leszűkítjük a kört, és megtaláljuk a Te nyugdíjbiztosításodat!

Ezt a cikket 993 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555