A legjobb nyugdíj megtakarítás

Verba György | Mánia Fitness
Verba György

Személyes pályafutásom során még nem találkoztam olyan ügyféllel, aki nem a legjobb nyugdíj megtakarítást szerette volna magának. Ez így van rendjén, minden előttük álló lehetőségből hozzuk ki a maximumot, pláne ha a nyugdíjas éveinket igyekszünk anyagilag megalapozni. Kiválasztottam neked 3 különböző élethelyzetet, és ezeken keresztül bemutatom, hogy melyik a legjobb nyugdíj megtakarítás.

Mit válasszon az 51 éves villanyszerelő?

Vegyünk egy 51 éves multinacionális cégnél dolgozó villanyszerelő urat, akinek keres 230.000 forintot havonta. A cége havonta 5.000 forintot fizet neki az egyik önkéntes nyugdíjpénztárba, már régóta.

Először is használjuk a nyugdíjkalkulátort, így kiszámolhatjuk, hogy a fent említett úriember nagyjából 128.211 forint állami nyugdíjra számíthat. Nagyjából havi 90.000 forintot kéne félretenni, de ezt sajnos nem engedheti meg magának.

Mit javaslok? Ebben a speciális esetben a legjobb nyugdíj megtakarítás az önkéntes nyugdíjpénztár, hiszen ha átcsoportosítja a cafeteriáját, akkor a cége magasabb összeget tud ide befizetni. Itt nem kell foglalkoznia semmilyen befektetéssel, és ez egy konzervatív megtakarítás, hiszen az állam szabályozza a portfóliók összetételét.

Hogyan jár legjobban a 43 éves informatikus?

A második ember, akinek meg kell találjam a legjobb nyugdíj megtakarítást egy 43 éves informatikus, aki 340.000 forint havi nettó fizetést kap. Korábban szerzett egy pénzügyi diplomát is, és előszeretettel merül el a tőzsde rejtelmeiben.

A nyugdíjkalkulátor szerint neki is 90-95.000 forintot kellene félretenni havonta, mivel mindössze 144.332 forint állami nyugdíjra érdemes számítania. A nyugdíjkalkulátor, ahogy korábban is írtuk 8%-os hozammal kalkulál, melynek használatáról itt tájékozódhatsz.

Mit javaslok? Az informatikus ügyfelem rendelkezik a szükséges tudással, és elég időt tud a számítógép előtt tölteni ahhoz, hogy neki a nyugdíj előtakarékossági számla legyen a legjobb nyugdíj megtakarítás. Amennyiben ügyesen kereskedik a NYESZ-nek nevezett értékpapírszámlán, akkor magasabb, mint éves 8% átlaghozamot is tud realizálni, ami által talán megengedheti magának, hogy ne 90-95.000 forintot fektessen be havonta, viszont ha rosszul csinálja, akkor a -30%-os hozam is elképzelhető. Nem mellesleg évente megkapja a maximális 100.000 forint adókedvezményt.

Milyen nyugdíj megtakarítás lesz a 33 éves leendő anyukáé?

A harmadik ügyfél pedig egy hölgy, aki 33 éves és egy szállodában dolgozik. Jelenleg nincs gyermeke, de tervezi a közeljövőben a gyermekvállalást. A keresete nettó 300.000 forint havonta.

Ő 135.362 forint állami nyugdíjat kaphat a jelenlegi szabályozás szerint, vagyis nagyjából havi 39.000 forintból tudja kiegészíteni a nyugdíját 300.000 forintra.

Mit javaslok? Tekintve a hölgy élethelyzetét, vagyis hogy nemsokára gyermeke(i) lehet(nek), akikről gondoskodni kell, ezért ő nem fog foglalkozni a befektetés kezelésével, és hosszú ideje van a nyugdíjas korig, így neki nyugdíjbiztosítás a legjobb választás, amire évente 93.600 forint adókedvezményt is tud visszaigényelni, ezen felül pedig magas hozamokat is tudnak neki elérni a profi alapkezelők.

Az a fontos, hogy Neked mi a legjobb

A legjobb egy szubjektív kifejezés. Gondolj csak bele, hogy melyik a legjobb autó? Melyik a legjobb hely nyaralásra? Mind-mind attól függ, hogy milyenek vagyunk, és ez nincs máshogy a nyugdíj megtakarításoknál sem. Ahogy látod ebben a cikkben is 3 különböző embernek 3 különböző megoldás volt a legjobb. Nem tudok olyan varázsképletet, vagy varázsmódszert mondani, amivel mindenki megtalálja a legjobb nyugdíj megtakarítást. Ehelyett felajánlom a szakmai tudásomat, és pénzpiaci ismeretemet. Töltsd ki a lent található adatlapot, és egy órás személyes nyugdíj konzultáció keretein belül elvégzem az egyéni számításokat, és együtt megtaláljuk a Te legjobb nyugdíj megtakarításodat!

Ezt a cikket 1195 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555