A legjobb nyugdíj megtakarítás

Verba György

Személyes pályafutásom során még nem találkoztam olyan ügyféllel, aki nem a legjobb nyugdíj megtakarítást szerette volna magának. Ez így van rendjén, minden előttük álló lehetőségből hozzuk ki a maximumot, pláne ha a nyugdíjas éveinket igyekszünk anyagilag megalapozni. Kiválasztottam neked 3 különböző élethelyzetet, és ezeken keresztül bemutatom, hogy melyik a legjobb nyugdíj megtakarítás.

Mit válasszon az 51 éves villanyszerelő?

Vegyünk egy 51 éves multinacionális cégnél dolgozó villanyszerelő urat, akinek keres 230.000 forintot havonta. A cége havonta 5.000 forintot fizet neki az egyik önkéntes nyugdíjpénztárba, már régóta.

Először is használjuk a nyugdíjkalkulátort, így kiszámolhatjuk, hogy a fent említett úriember nagyjából 128.211 forint állami nyugdíjra számíthat. Nagyjából havi 90.000 forintot kéne félretenni, de ezt sajnos nem engedheti meg magának.

Mit javaslok? Ebben a speciális esetben a legjobb nyugdíj megtakarítás az önkéntes nyugdíjpénztár, hiszen ha átcsoportosítja a cafeteriáját, akkor a cége magasabb összeget tud ide befizetni. Itt nem kell foglalkoznia semmilyen befektetéssel, és ez egy konzervatív megtakarítás, hiszen az állam szabályozza a portfóliók összetételét.

Hogyan jár legjobban a 43 éves informatikus?

A második ember, akinek meg kell találjam a legjobb nyugdíj megtakarítást egy 43 éves informatikus, aki 340.000 forint havi nettó fizetést kap. Korábban szerzett egy pénzügyi diplomát is, és előszeretettel merül el a tőzsde rejtelmeiben.

A nyugdíjkalkulátor szerint neki is 90-95.000 forintot kellene félretenni havonta, mivel mindössze 144.332 forint állami nyugdíjra érdemes számítania. A nyugdíjkalkulátor, ahogy korábban is írtuk 8%-os hozammal kalkulál, melynek használatáról itt tájékozódhatsz.

Mit javaslok? Az informatikus ügyfelem rendelkezik a szükséges tudással, és elég időt tud a számítógép előtt tölteni ahhoz, hogy neki a nyugdíj előtakarékossági számla legyen a legjobb nyugdíj megtakarítás. Amennyiben ügyesen kereskedik a NYESZ-nek nevezett értékpapírszámlán, akkor magasabb, mint éves 8% átlaghozamot is tud realizálni, ami által talán megengedheti magának, hogy ne 90-95.000 forintot fektessen be havonta, viszont ha rosszul csinálja, akkor a -30%-os hozam is elképzelhető. Nem mellesleg évente megkapja a maximális 100.000 forint adókedvezményt.

Milyen nyugdíj megtakarítás lesz a 33 éves leendő anyukáé?

A harmadik ügyfél pedig egy hölgy, aki 33 éves és egy szállodában dolgozik. Jelenleg nincs gyermeke, de tervezi a közeljövőben a gyermekvállalást. A keresete nettó 300.000 forint havonta.

Ő 135.362 forint állami nyugdíjat kaphat a jelenlegi szabályozás szerint, vagyis nagyjából havi 39.000 forintból tudja kiegészíteni a nyugdíját 300.000 forintra.

Mit javaslok? Tekintve a hölgy élethelyzetét, vagyis hogy nemsokára gyermeke(i) lehet(nek), akikről gondoskodni kell, ezért ő nem fog foglalkozni a befektetés kezelésével, és hosszú ideje van a nyugdíjas korig, így neki nyugdíjbiztosítás a legjobb választás, amire évente 93.600 forint adókedvezményt is tud visszaigényelni, ezen felül pedig magas hozamokat is tudnak neki elérni a profi alapkezelők.

Az a fontos, hogy Neked mi a legjobb

A legjobb egy szubjektív kifejezés. Gondolj csak bele, hogy melyik a legjobb autó? Melyik a legjobb hely nyaralásra? Mind-mind attól függ, hogy milyenek vagyunk, és ez nincs máshogy a nyugdíj megtakarításoknál sem. Ahogy látod ebben a cikkben is 3 különböző embernek 3 különböző megoldás volt a legjobb. Nem tudok olyan varázsképletet, vagy varázsmódszert mondani, amivel mindenki megtalálja a legjobb nyugdíj megtakarítást. Ehelyett felajánlom a szakmai tudásomat, és pénzpiaci ismeretemet. Töltsd ki a lent található adatlapot, és egy órás személyes nyugdíj konzultáció keretein belül elvégzem az egyéni számításokat, és együtt megtaláljuk a Te legjobb nyugdíj megtakarításodat!

Ezt a cikket 2293 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555