3 ok, hogy miért válassz garantált nyugdíjbiztosítást!

Verba György

Rengeteg helyről olvashatjuk, hogy baj van a nyugdíjrendszerrel, és hogy saját megtakarítás nélkül nehéz idők várnak ránk. Arról viszont megoszlanak a vélemények, hogy melyik nyugdíj megtakarítással járunk a legjobban. Ezt így látatlanban nem is lehet eldönteni, viszont mutatunk 3 érvet, amely a garantált nyugdíjbiztosítások mellett szól.

1. A kockázatot a biztosítóra hagyjuk

Ahogy a nevében is benne van az ilyen típusú nyugdíjbiztosítások garantáltak. Tulajdonképpen előre megmondja a biztosító, hogy mekkora összeget fogunk kapni, egy garantált kamat segítségével. Ha törik, ha szakad, ezt a kamatot biztosan megkapjuk, és amennyiben a biztosító magasabb hozamot ér el, akkor a garantált hozam feletti rész 80-100%-a minket illet (ezt biztosítója válogatja). Talán ez az egyik legnagyobb előnye a garantált nyugdíjbiztosításoknak, de akar még egy-kettő.

2. Nem kell foglalkoznunk a befektetésekkel

Sokaknak egyértelmű előny lehet, hogy semmilyen szinten nem kell a biztosítók befektetési alapjaival foglalkozni. Amikor ugyanis indítunk egy unit linked alapú nyugdíjbiztosítást, akkor rögtön az ajánlaton ki kell választanunk, hogy milyen alapokba (és milyen arányban) kerüljön befektetésre a pénzünk. A biztosítás közvetítő tanácsadók ebben jogilag nem adhatnak tanácsot (csak ha van külön erre vonatkozó végzettségük), így magunkra maradunk a döntésben. Megfelelő ismeret nélkül ez nehéz lehet, de szerencsére itt ilyenről szó sincs.

3. Fixálni tudjuk a nyugdíjkorhatárt

A garantált nyugdíjbiztosítások, és általában a nyugdíjbiztosításoknak van egy óriási előnye a többi nyugdíj megtakarítással, nevezetesen az önkéntes nyugdíjpénztárral, és a nyugdíj előtakarékossági számlával szemben. Ez pedig az, hogy fix a lejárata.
Míg a másik két nyugdíj megtakarítás lejárata a nyugdíj korhatár. Vagyis ha időközben felemelik 68-70 évre, akkor az önkéntes nyugdíjpénztár, és a NYESZ számla akkor fog lejárni. Ezzel szemben a nyugdíjbiztosítási szerződésünkben rögzítve van, hogy legkésőbb a 65. születésnapunkon fog szolgáltatni.

Vizsgáljunk meg minden lehetőséget!

Ez a cikk a garantált nyugdíjbiztosítás 3 előnyéről szólt. Mindezek ellenére érdemes belegondolni abba, hogy a sok nyugdíj megtakarítás közül nekünk melyiket érdemes választani. Ráadásul a garantált nyugdíjbiztosítások között is több megoldásból választhatunk. Éppen ezért találkozzunk egy nyugdíj tanácsadáson! Egy rövid beszélgetés alkalmával, számokkal és a fontos tulajdonságokkal összehasonlítjuk a szóba kerülő nyugdíj előtakarékosságokat. Így azt a nyugdíj megtakarítást választhatod, amelyik a legjobban passzol hozzád.

Ezt a cikket 1654 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentkezz díjmentes nyugdíjtanácsadásunkra, és megkeressük a hozzád illő megoldást!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!

+36 1 585 8555