+20% adókedvezmény december 31-ig: így vedd igénybe

Ha december 31-ig indítasz egy nyugdíjbiztosítást, akkor a nyugdíjra félretett pénzed után akár 130.000 Ft adót igényelhetsz vissza (lent ismertetjük a feltételeket).

Ha ezt elmulasztod, akkor a 2019-es adód visszaigénylését végleg elbukod.

Még nem késő: kérj tőlünk szakszerű összehasonlítást az országban elérhető legjobb nyugdíjbiztosításokból az űrlapon keresztül:

 

Iratkozz fel a +20%-ot adó nyugdíj-előtakarékosságokra!

Kérj tőlünk személyre szabott összehasonlítást, és mutatjuk azokat a megtakarításokat, amikkel igénybe veheted a 20% adóvisszatérítést!

Törvény garantálja: +20% minden évben annak, aki félretesz

Az 1995. évi CXVII. szja-törvény 44/C. § (1)  értelmében 2014. január 1-től kezdve a nyugdíjbiztosításokba fizetett éves díj után 20% adójóváírás jár (évi maximum 130 000 forint).

Vagyis az állam minden befizetett 5000 forintod mellé hozzátesz 1000 forintot.

Hogy mi minősül nyugdíjbiztosításnak, azt az szja-törvény 3. § 93. pontja határozza meg: minden olyan megtakarításos életbiztosítás, amelynek biztosítói kifizetését a biztosított nyugdíjjogosultságához kötik.

Miért éri ez meg az államnak?

Az állam azt szeretné, hogy minél több ember gondoskodjon a saját időskori megélhetéséről, mert ezzel tehermentesíti önmagát. Mikor a nyugdíjak vészesen alacsonyak lesznek a bérekhez képest, akkor legalább azok az emberek nem fognak anyagi gondokkal küzdeni, akik nyugdíjbiztosítást kötöttek, mert ők meg tudnak majd élni a megtakarításaikból. Ha tehát magánúton teszel félre a nyugdíjadra, olyan problémát oldasz meg, amire az állam lehet, hogy nem lesz mindig képes.

Hányan vették igénybe eddig?

323.000 nyugdíjbiztosítási szerződést kötöttek 2014 óta. Nagyjából a 2/3-uk veszi igénybe az adójóváírást, így jövőre 210.000 szerződő kaphatja vissza az idei szja-ját. Fejenként átlagosan 40-60 ezer forint adóvisszatérítést jelent ez (a régiós eltéréseket figyelembe véve).

Ügyfeleink ennyit igényelnek vissza:

Kis kép

Kinek jár vissza az szja? Miből számítják?

Az szja-ból az igényelhet vissza, aki fizet személyi jövedelemadót, azt pedig majdnem mindenki fizet, aki bejelentett munkahellyel rendelkezik. Az szja-t visszaigényelni az ún. összevont adóalapból lehet, aminek a részei:

  • Bér: munkavállalói jövedelem,
  • Megbízási díj: megbízási szerződés alapján végzett munka,
  • Összes választott tisztségviselői díj: polgármester, önkormányzati képviselő, alapítványi és egyesületi tisztségviselők stb.,
  • Ingatlan bérbeadás: 15% szja a lakáskiadás után,
  • Külföldi munkajövedelmek: főként azoknál, akiknek kizárólag magyarországi állandó lakhelye van,
  • Társas vállalkozói kivétek: 15% szja-t kell fizetni utána.
Kinek jár vissza az szja? Miből számítják?

Félsz, hogy nincs elég SZJA-d?

Az alábbi táblázatban láthatod, melyik bértípusnál mennyi SZJA-t fizetsz be egy év alatt:

Kis kép

Már minimálbér esetén is kihasználhatod a nyugdíjbiztosítás maximális 130 000 Ft-os adójóváírását, mert ilyenkor 248 400 Ft szja-t fizetsz be egy évben, ebből vissza tudod igényelni akár a maximális nyugdíjra fordítható összeget is. Ugyanez igaz a garantált bérminimumra, az átlagbérre és az afölötti fizetésekre is.

Több mint 2.000.000 forintot jelenthet az adójóváírás és annak hozamai.

Hogyan lehetséges ez? Mutatjuk:

Ha csak havi 20 ezer forintot félreteszel:

(25 éven keresztül)

Kis kép

Figyelem! Ez még "csak" az adójóváírás!

A több mint 2 millió forint csak az adókedvezményből és annak a hozamaiból jön össze.

Ajándék. “Talált pénz”.

De ez még semmi. A tőkéd és annak hozamai bőven 10.000.000 Ft felett is lehetnek.

Ez engem is érdekel!

Ez történik, ha december 31-ig lépsz:

Kis kép

A maximális, 130 ezer forintos adójóváíráshoz évi 650 ezer forint megtakarítás szükséges. Ha decemberben félreteszel ennyit, akkor jövőre visszaigényelhetsz 130 ezer forintnyi szja-t május 20-ig. A NAV június körül visszautalja a pénzt a biztosítódnak, ami így be is épül a nyugdíjtőkédbe, és hozamot termel neked.

Ez 20% hozamot jelent néhány hónap alatt.

Ha te csak 240 ezer forint éves díjat fizetsz be (havi 20 ezer forintnak felel meg), akkor is 48 ezer forintot kapsz, ami ugyanúgy 20%-os hozam.

 

Az SZJA igénylése csak néhány kattintás évente egyszer!

Kis kép

Az adójóváírás nem jelent államtól való függést!

Valóban az állam iktatta törvénybe az adójóváírást, így meg is szüntetheti ezt a lehetőséget, de nem visszamenőleges hatállyal. Amit visszautalnak neked, az végérvényesen a tiéd.

De vajon érdekében állna-e az államnak, hogy megszüntesse az adójóváírást?

Az államnak az az érdeke, hogy elkerülje a nyugdíjkatasztrófát. A demográfiai probléma annyira komoly, hogy ezt az állam nem tudja egyedül megoldani.

Az adójóváírás nem jelent államtól való függést!

EGY ÚJ AUTÓ ÁRÁT IS ELBUKHATOD, HA ROSSZUL VÁLASZTASZ!

Több mint 30-féle nyugdíjbiztosítást kínálnak ma. Mindegyikre jár a 20%-os adóvisszatérítés, de ezen túl olyan súlyos különbségek vannak ezek között, mintha autót vennél. Eltérés a költségekben, az elérhető hozamokban, a szüneteltetésben és a bónuszokban.

Ha egy havi 25.000 Ft-os nyugdíjbiztosítást nézel, akkor egy rossz választással 5 milliót bukhatsz, de egy közepessel is 3 millióval kevesebb pénzed gyűlik majd össze a nyugdíjadra.

Ezért csak olyan független szakértő tud neked segíteni a választásban, aki számszerűen össze tudja hasonlítani a pénzintézeti ajánlatokat:

EGY ÚJ AUTÓ ÁRÁT IS ELBUKHATOD, HA ROSSZUL VÁLASZTASZ!

Segítünk a választásban!

Konzultációra jelentkezem!

Ezt írták rólunk azok, akik már jártak tanácsadásunkon:

Az alábbi értékelések a Google rendszeréből vannak (magad is ellenőrizni tudod), amiknek sajátossága, hogy nem tudunk rajtuk módosítani, nem lehet őket cenzúrázni, és nem is szeretnénk. Ezek a vélemények egy az egyben a valóságot tükrözik.

Lajos Klemencsics
Lajos Klemencsics
az elmúlt héten
Feleségemmel régóta gondolkodtunk nyugdíj előtakarékosságon, sajnos ezidáig mégsem jutottunk el a megvalósításig. Miután komolyabban elhatároztuk magunkat, interneten, ajánlásokra és különböző fórumokon utána jártunk hogy melyik cég és megtakarítási forma lenne a legalkalmasabb számunkra. A Grantis bemutatkozása, referenciái és közérthetősége volt a döntő érv hogy felvegyük velük a kapcsolatot. Nem csalódtunk, a hozzáállásuk pontosan tükrözi a hallottakat és leírtakat. Pozsár László tanácsadónk minden kérésünket meghallgatva és figyelembe véve, minden oldalról megközelítve és elmagyarázva ajánlott lehetőségeket. Egy számunkra kedvező és tartható szerződést kötöttünk, amit folyamatosan figyelemmel kísérnek, és segítségünkre vannak. Köszönjük munkájukat és korrektségüket.
Még több vélemény
Péter Boros
Péter Boros
egy hete
A kiemelt tanácsadó hölgy mindig várt a megbeszélt időpontban, nem kellett várnom soha ami nagyon jó érzés ebben a rohanó VILÁGBAN. Minden személyes kérdésemre azonnal választ kaptam, majd írásban is elküldte részemre a dokumentumokat, összehasonlító táblázatokat. Soha nem sürgetett a döntéshozatalban, többszőr kérdezte miben tudna még segíteni. Pár hét gondolkodás után megkötöttem a megállapodást vele azon termékre ami számomra most ideális. Köszönöm a munkádat Sipos Viktória!
Még több vélemény
Attila Kálmán Kiss
Attila Kálmán Kiss
az elmúlt héten
Köszönettel tartozom Kovácsik Tamás vezető tanácsadónak. Udvarias és nyugodt hangnemben tájékoztatott az engem érdeklő befektetési formáról. További pozitívum, hogy a szerződésemet a továbbiakban is kezelni fogja.
Még több vélemény

Megkeressük neked azt a nyugdíjbiztosítást, amivel milliókat gyűjthetsz a nyugdíjadra!

  1. Az országban először jelentünk meg olyan összehasonlító kalkulátorral, amely a pénzintézetek nyugdíjszámláit forintra pontosan rangsorolta. Ezt egy személyes találkozón te is láthatod.
  2. A klasszikus nyomulós biztosítási ügynökök ellen küzdünk azzal, hogy minden információt odaadunk ingyen, így bárkinek segítünk, aki hozzánk fordul, de senkit nem zaklatunk hideghívásokkal.
  3. Tanácsadóink 5-15 év tapasztalattal rendelkező gazdasági-pénzügyi szakemberek, akikkel végre őszintén tudsz majd beszélgetni.

 

Átlagban kéthetente hívnak meg minket a TV-be, és a neten is sok helyen találkozhatsz a cikkeinkkel. Számunkra a tájékoztatás az első.

96%-os ügyfél-elégedettség (Google)

2014-es alapítású magyar, nem MLM alapú cég

30+ magasan képzett független tanácsadó

Találkoztál már szakértőinkkel a TV-ben?

Szakértőinket rendszeresen keresik fel a különböző médiumok, hogy nyilatkozzanak az aktuális pénzügyi, megtakarítási vagy nyugdíjjal kapcsolatos kérdésekben.

ECHO TV: Így lehet igénybe venni akár 280 ezer forintnyi szja-visszatérítést
ECHO TV: Így lehet igénybe venni akár 280 ezer forintnyi szja-visszatérítést

A Grantis vezérigazgatója nyilatkozott.

TV: Meddig marad 65 év a nyugdíjkorhatár?
TV: Meddig marad 65 év a nyugdíjkorhatár?

Sipos Csaba, Grantis (vezető tanácsadó)

ECHO TV: Fontos változások a nyugdíjszámításnál
ECHO TV: Fontos változások a nyugdíjszámításnál

Reiner András, Grantis (kiemelt tanácsadó)

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és kezdd az évet nyugdíjprobléma nélkül!

Mindössze 1 óra alatt, egy személyes konzultáció keretében felmérjük az élethelyzetedet, elképzeléseidet, és több tucat ajánlat közül segítünk kiválasztani a hozzád illő nyugdíj-előtakarékosságot!


Ez történik, miután jelentkezel

Kitöltöd a jelentkezési lapot

ma

Az űrlap kitöltésével jelentkezhetsz tanácsadásunkra.
Felhívunk

a következő munkanapon

Tanácsadó kollégánk felhív, hogy felmérje az igényeidet.
Találkozunk

egyeztetés szerint

Tanácsadónkkal irodánkban, otthonodban vagy egy kávézóban találkozol, aki segít összehasonlítani az ajánlatokat, és megtalálni a hozzád leginkább illőt.
Megkapod az ajánlatokat

amint elkészülnek

A tanácsadód összeállít 3-5 ajánlatot az általad meghatározott szempontok szerint. Kiválasztod azt, amelyik neked a legszimpatikusabb.
Maradjunk kapcsolatban!

a szerződéskötés után is

Telefonos ügyfélszolgálatunk és személyes tanácsadód a szerződés megkötése után is melletted lesz. Ha problémád adódik, hozzánk bármikor fordulhatsz!