ugrás a Kalkulátorhoz

UNIQA Trendkövető Total Return 50 Eszközalap (2014.12.14)

Az UNIQA Trendkövető Total Return 50 Eszközalap mozgása egyetlen befektetési alap mozgását követi, amely akár 100%-os súlyt is kaphat, de legalább 80%-ban határozza meg a teljesítményt. Időszakosan a maradék tőke készpénzben állhat, vagy bankbetétekben kamatozhat, de ennek súlya soha nem haladhatja meg a 20%-ot.

A mögöttes termék C-QUADRAT ARTS TR Balanced befektetési alap, amely ahogy arra az UNIQA alap neve is utal, maximum 50%-ban tartalmazhat részvényeket. Az alap befektetési stratégiája igen rugalmas: akár 0%-ra is csökkenhet a részvények súlya, ezzel párhuzamosan pedig a kötvény és pénzpiaci alapoké 100%-ra is nőhet, így recesszió által sújtott piaci körülmények mellett is képes növekedés elérésére a C-QUADRAT ARTS TR Balanced alap. A részvények kiválasztása során nincsenek földrajzi korlátok, minden esetben az erős trendek lekereskedése a cél, országtól és ágazattól függetlenül.

UNIQA Trendkövető Total Return 50 portfólió

Azon befektetőknek ajánlott az UNIQA Trendkövető Total Return 50 Eszközalap, akik profi szakemberek által aktívan menedzselt alapban szeretnék elhelyezni a pénzüket, benne szeretnének lenni a felfutó trendekben, az esetleges recessziók negatív hatásait pedig lehetőség szerint minimalizálnák.

Uniqa Trendkövető Total Return 50

A felfutó részvénypiacokon ősszel végigsöprő korrekció a C-QUADRAT ARTS TR Balanced befektetési alap teljesítményét is visszavetette, de azóta már a visszaesés java részét sikerült ledolgozni. A súlyozás megfelelő változtatásainak köszönhetően az UNIQA Trendkövető Total Return 50 Eszközalap meghaladta a mögöttes termék teljesítményét, így már +9.71% növekedésnél jár az év végéhez közelítve.

UNIQA Trendkövető Total Return 50
portfolife

Ez a cikk 2014. december 16. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kérdésed támadt az elemzés kapcsán?

Töltsd ki ezt a rövid űrlapot és mi visszahívunk, hogy választ kaphass kérdéseidre!Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Kapcsolódó cikkek