ugrás a Kalkulátorhoz

UNIQA Globális Részvény Eszközalap (2014.12.12)

Kizárólag részvényekbe fektető alapokat vásárolnak az UNIQA Globális Részvény Eszközalapot menedzselő alapkezelők, így jól teljesítő részvénypiacok esetén kiugró hozamok elérésére képes az eszközalap. Összetételéből fakadóan a részvényalap a magasabb kockázati besorolást kapott alapok közé tartozik, így az ajánlott befektetési időtáv is magasabb. Minimum 8-10 évre érdemes tervezni a Globális Részvény Eszközalappal, mivel ez elegendő idő ahhoz, hogy az esetleges nagyobb visszaesések is ledolgozásra kerüljenek.

Az eszközalap a Fidelity Funds Global Focus Fund és a Fidelity Funds – Emerging Markets alapok kombinációjából tevődik össze, amelyek mellett időszakosan bankbetétekben és készpénzállományban is foroghat a tőke, de ez a szekció maximálisan 20%-os súlyt érhet el.

Azoknak ajánlott elsősorban az UNIQA Globális Részvény Eszközalap, akik a részvénypiacok további emelkedésére számítanak, de a részvények kiválasztását profi szakemberekre bíznák és a kiugró hozamok lehetőségének érdekében magasabb kockázattal tudnak kalkulálni az eszközalapba való invesztálás esetén.

UNIQA Globális részvény portfólió

A mögöttes alapok az OECD országok részvényeiből válogatják össze a portfóliót – elsősorban észak-amerikai és európai részvényekből, – amelyekben helyet kaphatnak a Budapesti Értéktőzsdén bejegyzett részvények is. Mivel 2014-ben is folytatódott a részvénypiacok törtetése a Fidelity részvényalapok teljesítménye is jól alakult.

Uniqa Globális részvény

Az általános korrekciót követően a részvénypiacok ismételt szárnyalásnak indultak, így az UNIQA Globális Részvény Eszközalap hozama is közelít a szeptemberi csúcshoz. A jól időzített súlyozások következtében ráadásként meg is tudta haladni az eszközalap a mögöttes termékek hozamát így az eddigi 2014-es eredmény már +15.82%.

UNIQA Globális részvény
portfolife

Ez a cikk 2014. december 16. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kérdésed támadt az elemzés kapcsán?

Töltsd ki ezt a rövid űrlapot és mi visszahívunk, hogy választ kaphass kérdéseidre!Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Kapcsolódó cikkek