Nyugdíj előtakarékossági lehetőségek

Verba György | GRANTIS
Verba György

Az egyik kedvenc kérdés, ami ügyfelektől kapok az, hogy milyen nyugdíj előtakarékossági lehetőségek vannak? Órákat el tudok beszélgetni az emberekkel ezekről a nyugdíj előtakarékosságokról, de most tömör, és lényegre törő leszek, és röviden bemutatom azokat a nyugdíj előtakarékosságokat, amiket 2014-ben érdemes választani.

Milyen a jó nyugdíj előtakarékosság?

Mivel egy ilyen megtakarítással életünk utolsó 10-20 évét igyekszünk finanszírozni, ezért úgy gondolom, hogy a biztonság kiemelten fontos. Mivel a nyugdíj megtakarítás nem egy-két hetes pénzgyűjtési folyamat, hanem hosszú évek kitartó megtakarítása ezért a rugalmasság is fontos szerepet játszik. Természetesen mivel megtakarításról beszélünk, a lehető legmagasabb nyereség sem maradhat el. Nézzük milyenek a nyugdíj előtakarékosságok e 3 szempont szerint, név szerint az önkéntes nyugdíjpénztár, a NYESZ, és a nyugdíjbiztosítás.

Az önkéntes nyugdíjpénztár

Az önkéntes nyugdíjpénztár egy biztonságos megtakarítási forma, hiszen az állam szigorúan felügyeli a portfóliók összetételét, így túlnyomó részt állampapírokba fektet. Rugalmas, mivel nincs díjfizetési kötelezettség, igaz költségeket ilyenkor is vonnak, de nem annyira rugalmas, hiszen 10 évig sehogy sem férsz a pénzedhez, ha esetleg szükség lenne rá. A lehető legmagasabb nyereség kérdésével hadi lábon áll, hiszen amikor indokolt lenne, akkor sem fektethet nagy arányban részvényekbe, így pedig hosszú távon nem lesz magas a hozama. Az igényelhető adójóváírás mértéke a befizetett díjak 20%-a, évente legfeljebb 150.000 forint. Nézzük mi a helyzet a NYESZ számlával!

A nyugdíj előtakarékossági számla

Nos, rögtön az elején szögezzük le, hogy itt sok múlik a Te tudásodon, mivel a NYESZ egy értékpapírszámla, ahol Te magad intézed a befektetési folyamatot. A biztonság így csak tőled függ. A rugalmassággal semmi gond sincs, hiszen ha nem fizetsz díjakat be a számlára, akkor sem történik semmi, de egy nyugdíj megtakarításról beszélünk, így inkább mindig fizesd be a díjakat! Valószínűleg itt lehet elérni a legmagasabb hozamokat a 3 nyugdíj előtakarékosság közül, de itt tudod akár teljesen eltüntetni a pénzedet is, hiszen ahogy mondtam, itt sok múlik a Te tudásodon. Évente 20%, legfeljebb 100.000 forint adókedvezményt vehetsz igénybe, ha 2020-ig nyugdíjba mész, akkor évente akár 130.000 forintot is. Jöjjön a nyugdíjbiztosítás!

A nyugdíjbiztosítás

A nyugdíjbiztosításban is biztonságos helyen van a pénzed, hiszen biztosító nem ment (és nem is mehet) csődbe, legfeljebb felvásárolják, vagy fuzionálhat. Rengeteg garantált, és menedzselt alapba fektethetsz így a pénzed biztos helyen lesz. Az első 2-3 évben kötelező a díjfizetés, utána viszont van lehetőség díjszüneteltetésre, sőt akár díjmentesítésre is, bár ezekkel az opciókkal mind-mind a lejárati egyenlegünket csökkentjük. A várható hozamok tekintetében viszont nagyon pozitív a kép, hiszen sok különböző típusú befektetési alap közül állíthatod össze a saját befektetésedet, köztük menedzselt alapokból is. Arról nem is beszélve, hogy nem egy befektetési éves szinten magasabb, mint 20% éves hozamot, ért el, ezeket a nyugdíjbiztosítások adatlapjának alsó táblázatában találod. Reálisan évente 8-10%-os hozamot várhatsz el. Ráadásul évente 20%, akár 130.000 forint adó visszatérítésre is jogosult vagy.

Legyen meg a saját nyugdíj előtakarékosságod!

Most 3 fontos tulajdonság alapján mutattam be neked a 3 államilag is támogatott nyugdíj előtakarékosságot! Ahogy többször is írtam már az első lépés a tervezésben, hogy készítsünk egy megfelelő számítást, ezért használd Te is a nyugdíjkalkulátort, hogy megtudd mekkora nyugdíj megtakarításra van szükséged! Utána különböző tulajdonságok alapján össze tudod hasonlítani ezt a 3 nyugdíj előtakarékosságot, de ha időben és pénzben is igazán hatékony szeretnél lenni, akkor töltsd ki ezt az adatlapot! Egy nyugdíj tanácsadás keretein belül, veled egyeztetve minden fontos szempontot figyelembe véve megtaláljuk az ideális nyugdíj előtakarékosságot.

Ezt a cikket 1064 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

A szakma legjobbjait állítjuk a szolgálatodba

A GRANTIS független pénzügyi tanácsadó cég 2009-ben úgy indult, hogy semmi mást nem szeretett volna, csak adni: információt, gyakorlatias tudást, ami hasznos azok számára, akik valamilyen pénzügyi döntést terveznek.

Hittünk benne, hogy az, aki számára ez a tudás értéket képvisel, bennünket választ a megvalósításhoz. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a víziónk életképes, és akkora kereslet van rá, ami ma már több mint 50 embernek ad munkát.

Tapasztalt tanácsadóink a lelkiismeretük szerint dolgoznak

A Nyugdíjbiztosítás.com csapat bármely tagjának tudása magában foglalja minden társáét. Így mindegyikünk tanácsa mögött ott áll több mint 20 ember összesen 150 évet is meghaladó tapasztalata. Jól hangzik, nem? Mi erre a hatalmas tudásbázisra vagyunk a legbüszkébbek.

Rafael Gyula
Rafael Gyula
pénzügyi tanácsadó

Rafael Gyula vagyok, pénzügyi szakértő. Már fiatalon szerettem volna minél több embert megismerni, akiknek a segítségére, hasznára lehetek. Nem gondoltam volna akkori fejjel, hogy a pénzügyi területen nyílik majd erre lehetőségem. Mára számos ügyfelem van, akinek sikerült segíteni a céljai megvalósításában. Ma már tudom, hogy amivel foglalkozom, az az egyik leghasznosabb és legfontosabb szakma, amit csak választhattam. Igazából a szakma talált meg engem, és nem én a szakmát. Fontosnak tartom, hogy mindig a lehető legfelkészültebb legyek. Igyekszem folyamatosan fejleszteni magam, és a lehető legtöbbet nyújtani a hozzám fordulóknak.

Sipos Csaba
Sipos Csaba
oktatásért felelős vezető tanácsadó

Sipos Csaba vagyok, megtakarítási szakértő, a GRANTIS oktatásért felelős vezető tanácsadója. 2013-ban ismertem meg a GRANTIS csapatát. Azonnal rabul ejtett az ügyfelek iránti odaadásuk, így elfogadtam a cég felkérését, és én lettem az első tulajdonosi körön kívüli tanácsadójuk. Több mint 10 év alatt közel 7900 ügyféltalálkozón vettem részt. Gyorsan és magabiztosan vázolom fel bárkinek a lehetőségeit, a különböző termékek előnyeit és hátrányait. Tanácsadói tevékenységem mellett ma már a vállalat oktatási vezetőjeként a tanácsadói csapat szakmai felkészültségéért is felelek. A privát pénzügyi megoldásokon kívül szívesen foglalkozom vállalati adómentes juttatásokkal, mert hiszem, hogy ezzel is segíthetjük a lakosság kiadásainak optimalizálását, és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy több pénz maradjon a családoknál.

Kosjár Katalin
Kosjár Katalin
pénzügyi tanácsadó

Kosjár Katalin vagyok, pénzügyi szakértő, egykori élsportoló. A sportolói lét tisztességre és nagy munkabírásra nevelt. Munkám során pozitív végeredményre törekszem, mert az eredmény mindig ott van a “táblán”. Saját megtakarításaimon keresztül ismertem meg ezt a szakmát, így valós személyes és több mint 10 éves szakmai tapasztalatra támaszkodva segítek eligazodni ügyfeleimnek a pénzügyek útvesztőjében. Számomra minden ügyfelem különleges, hisz mindenki egyedi történettel, egyedi célokkal és reményekkel érkezik hozzám.

Kriszt Gábor
Kriszt Gábor
kiemelt tanácsadó

Kriszt Gábor vagyok, megtakarítási szakértő. Bólyból származom, és a vidéki mentalitásomat az évek során meg is őriztem. Több mint 10 éve foglalkozom pénzügyi tanácsadással. Közgazdászként számomra az a legfontosabb, hogy az  ügyfeleim a legkisebb ráfordítás mellet is a legnagyobb hasznot érjék el. Nagy jelentőséget tulajdonítok annak is, hogy mindenkinek személyre szabottan, az élethelyzetének megfelelően tudjak tanácsot adni. Hiszem, hogy minden ember megérdemli a korrekt és lelkiismeretes tanácsadást.

Komáromi Ildikó
Komáromi Ildikó
pénzügyi tanácsadó

Komáromi Ildikó vagyok, pénzügyi szakértő.  Közgazdászként diplomáztam, de azóta dolgoztam már a közigazgatásban, bankban, több mint tíz évig vezettem a saját kiskereskedelmi vállalkozásomat és neveltem a három fiamat. A srácok már felnőttek, nekem pedig hiányzott a pénzügyi terület az életemből. Visszatértem az eredeti szakmámhoz, és pénzügyi tanácsadó lettem. Szívesen foglalkozom cafeteria kérdésekkel, lakástakarékkal, de a kedvenc területem a nyugdíj előtakarékosság. Manapság már senkinek sem kell bizonygatni, hogy szükség van nyugdíjmegtakarításra, de nem mindegy, ki melyiket választja. Meggyőződésem, hogy csak az lehet igazán jó tanácsadó, aki minden esetben megtalálja az ideális megoldást.

Pálmai Viktor
Pálmai Viktor
vezető tanácsadó

Pálmai Viktor, független pénzügyi szakértő vagyok. Több mint 400 privát ügyfelem adóvisszatérítési, megtakarítási, befektetési portfóliója kapcsán adok szakvéleményt immár több mint 10 éve. Vallom, hogy elsősorban nem maguk a pénzügyi eszközök számítanak, hanem az a szakértelem, mely által a megoldások – az ügyfelek igényei alapján – kiválasztásra és személyre szabásra kerülnek. Az ügyfeleknek apróbetűs részek böngészése helyett elég egy megbízható szakemberrel kapcsolatot tartani. Pénzügyi tanácsadói pályám hobbiként indult, szerettem volna a pénzpiacot átlátni, megérteni és a saját pénzügyeimet tudatosan irányítani. Azóta rájöttem, hogy értékesebb egy gazdálkodási egységet (családot, céget) egészében kezelni, ezért képzem magam tovább újabb és újabb területeken.

Tukacs Emánuel Dávid
Tukacs Emánuel Dávid
GRANTIS partner

Tukacs Emánuel Dávid vagyok, a GRANTIS egyik biztosítási partnere. Hiszek abban, hogy mindenkinek megvan a maga útja. A hivatása, életcéljai, kötelezettségei, és emellett mindenki szeretne a szeretteivel minél több időt tölteni, ezért különösen fontos a tudatos pénzügyi tervezés. A biztosítások többsége gyakran bonyolultabb, nehezebben átlátható, mint az egyszerűbb autós biztosítások. Összevetésükhöz pedig érdemes olyan szakemberekhez fordulni, akik valóban ismerik a piacot.

Murai Péter
Murai Péter
pénzügyi tanácsadó

Murai Péter vagyok, pénzügyi tervező, megtakarítási szakértő. A Bakonyban élek a családommal, két fiú büszke édesapjaként. A pontos információközlés híve vagyok, ezért számomra az a legfontosabb, hogy a hozzám fordulók mindenre kiterjedő tájékoztatást kapjanak. Ha a sportból kellene hasonlatot keresnem, azt mondanám, a pénzügyeket tekintve olyan vagyok az ügyfeleimnek, mint az edző a csapatának. Mindent szigorúan és következetesen az ügyfeleimért, a céljaikért teszek. Örülök, hogy azt a munkát végezhetem, amit szeretek.

Kinter Dóra
Kinter Dóra
vezető tanácsadó

Kinter Dóra vagyok, megtakarítási szakértő. Gyermekkorom óta része a versenysport az életemnek. A sport sok olyat tanított nekem, amit ma, pénzügyi tanácsadóként, a mindennapi munkámban is kamatoztatok. Számomra az teszi igazán színessé ezt a munkát, hogy rengeteg értékes embert, családot ismerhetek meg és juttathatok előnyökhöz. Fontos számomra, hogy ebben a gyorsan változó világban mindenki megfelelő oktatásban részesíthesse gyermekét. Kihívásnak tekintem a piaci megoldások apró darabokra szedését és megismerését, hogy aztán mindent olyan egyszerűen és érthető nyelven tudjak elmondani, mintha csak egy receptet olvasnék fel. Szeretném, ha az ügyfeleink tudnák, hogy mindig számíthatnak ránk és a szaktudásunkra.

Kinyik Ágnes
Kinyik Ágnes
vezető tanácsadó

Kinyik Ágnes vagyok, immár 15. éve dolgozom pénzügyi tanácsadóként. A napi feladataimra nem igazán munkaként tekintek, mert igazán szeretem a szakmám. Örömmel segítek az ügyfeleimnek eligazodni a megtakarítások, biztosítások, befektetések rengetegében, és nagy elégedettséggel tölt el, ha segíthetek olyan pénzügyi döntéseket meghozni, amelyekkel értéket teremthetünk az életükben. A munkámat minden esetben a segítő szándék vezérli, amely mérhetetlen precizitással, naprakész szakmai felkészültséggel és rendkívül nagy odaadással párosul.

3 előny, ami megkülönböztet minket

Jutalék helyett lelkiismeret

A “pénzügyi tanácsadók” nagy részének ma alig van ügyfele, ezért a munkájukat a jutalékéhség és a nyomulás vezérli. Mi, a GRANTIS-nál, a lelkiismeretünk szerint dolgozunk, így nem kell senkit sem megkeresnünk, mert havonta 600-1000 olyan ember fordul hozzánk, aki a nyomulás helyett független tájékoztatásra és szabad döntésekre vágyik.

Nyomulás helyett függetlenség

A függetlenség azt jelenti, hogy egyedi fejlesztésű kalkulátorainkkal a számok szintjén mutatjuk meg az egyes ajánlatok előnyeit és hátrányait, a döntés viszont a te kezedben marad. A munkánkat pedig közel azonos mértékben honorálják a pénzintézetek, így törvényileg is garantált a függetlenségünk.

Értékesítés helyett szolgálat

Szolgálatként tekintünk a munkánkra. A GRANTIS csapatában mindenki minden nap azért dolgozik, hogy segítsünk az embereknek tisztán látni és tényeken alapuló pénzügyi döntéseket hozni. Az általunk közvetített szerződések 99,4%-a pedig a mai napig él.

+36 1 585 8555