Így tudjuk rögzíteni a nyugdíjkorhatárt!

Verba György | GRANTIS
Verba György

Létezik egy olyan lehetőség, amellyel el tudjuk érni, hogy ne érintsen bennünket a várható nyugdíjkorhatár emelkedés. Számos ember jelezte ez irányú aggályait, mondván nem éri meg megtakarítani nyugdíjra, hiszen olyan magas lesz a nyugdíjkorhatár, hogy azt meg sem fogjuk élni. Szerencsére van egy megoldás, amivel minden lehetséges eshetőségre fel tudunk készülni. A megoldás neve nyugdíjbiztosítás.

Mitől félünk egy nyugdíj megtakarítással kapcsolatban?

Vannak, akik viszont az államtól való félelmüknek adnak hangot, ők attól tartanak, hogy az egyéni nyugdíj előtakarékosságuk is a magánnyugdíjpénztár sorsára juthat. Ez szerencsére nem történhet meg, hiszen jelentős különbség van a magánnyugdíjpénztár, és egy nyugdíjbiztosítás között. Elég, ha csak azt említjük, hogy a magánnyugdíjpénztári megtakarítás a bruttó jövedelemből volt finanszírozva, míg a nyugdíjbiztosítás már az adózott nettő keresetünkből. Ha ez a téma is érdekel, akkor kattints ide részletekért!

Ne feledjük el a „Mi lesz a pénzzel, ha meghalok” témakört sem. A nyugdíjbiztosítás, egy különleges életbiztosítás, tehát abban az esetben, ha nem mennénk nyugdíjba egy esetleges haláleset miatt, akkor az általunk megjelölt kedvezményezett adó-, és illetékmentesen jut a pénzhez.

Harmadik félelmünk pedig a nyugdíjkorhatár emelkedése. Ennek az aggodalomnak van a legnagyobb realitása, de szerencsére ezt a problémát is tudjuk kezelni.

Problémák a nyugdíjkorhatárral

Közelítsük meg a nyugdíjkorhatárt pénzügyi szempontból! A jelenlegi nyugdíjasok átlagosan 100.000 forint nyugdíjból élnek, míg az átlagkereset 153.500 forint (KSH adatok szerint). Ez azt jelenti, hogy az átlagkereset nagyjából 66%-a jut átlagos nyugdíjra.

Társadalmi szempontból pedig egyértelmű, hogy öregszünk. Egyre több lesz a nyugdíjas, és egyre kevesebb a gazdaságilag aktív ember. Az állam most is nehezen fizeti ki a nyugdíjakat, a nyugdíjasok pedig elégedetlenek a nyugdíjakkal, ezért egyértelmű változtatni kell a rendszeren.

Az állam ezt úgy teheti meg, hogy nyugdíjakat csökkenti (jelenleg havi 28.500 forint a minimál nyugdíj), vagy pedig úgy hogy növeli a nyugdíjkorhatárt, így kevesebb embernek kell nyugdíjat fizetni.
Ez utóbbi teljesen megmagyarázható, hogy fejlődik a tudomány, az egészségügy, és kimutatható, hogy az átlagéletkor is folyamatosan nő, Az Európai Unióban így is nálunk a legalacsonyabb a nyugdíjkorhatár, így reális „félelem”, hogy emelkedni fog 70-75 éves korra. Egyénileg azonban ezt ki lehet védeni.

Vonuljunk nyugdíjba 65 éves korunkban!

A nyugdíjbiztosítás nem csak teljesen védett az államtól, garantáltan nem veszik el az itt gyűjtött pénzünk, de még a nyugdíjkorhatár emeléstől is függetlenedni tudunk.

A nyugdíjbiztosítás egyik fontos szolgáltatása, hogy legkésőbb a szerződés indításakor aktuális nyugdíjkorhatár elérésekor kifizeti az összegyűlt összeget. A jelenlegi törvényi szabályzás szerint ez a 65. születésnapunkon jöhet el. Mit jelent ez a gyakorlatban?

A 65 éves nyugdíjkorhatár a gyakorlatban

Tételezzük fel, hogy most 45 évesek vagyunk, keresünk nettó 180.000 forintot, a nyugdíjkalkulátor segítségével kiszámoljuk, hogy 94.634 forint állami nyugdíjat kapunk. Időközben az állam azonban felemeli a nyugdíjkorhatárt 70 évre, így a tervezett 2035 helyett 2040-ben mehetnénk nyugdíjba.

Ha leindítottuk a nyugdíjbiztosításunkat havi 31.000 forinttal, akkor a 65 éves korunktól 87.021 forinttal számolhatunk havonta, 15 éven át. Érdemes azonban megnézni a nyugdíjbiztosítás kalkulátor eredményeit is, hiszen ez az összeg lecsökkenhet akár havi 67.308 forintra is, ha nem a megfelelő nyugdíjbiztosítást választjuk.

Azért is fontos, hogy jól válasszunk, mert a nyugdíjbiztosítás a 65. születésnapunkon téríteni fog. Amennyiben nem megfelelő mennyiségű tőke áll a rendelkezésünkre, akkor szűkülnek a lehetőségeink, havi 20.000 forint ugyanis nem kevés pénz. Egyébként szabadon dönthetünk úgy, hogy nem érdekel minket a 70 éves nyugdíjkorhatár, és nem dolgozunk tovább, hiszen a megélhetésünk biztosított a nyugdíjbiztosításból kapott tőke jóvoltából.

Akár dolgozhatunk tovább még 1-2 évet, vagy akár egészen 70 éves korunkig, de az a lényeg, hogy csak a mi döntésünkön múlik. Saját kezünkbe vettük az életünket.

Csak a nyugdíjbiztosítással lehet fixálni a nyugdíjkorhatárt

Sokan meglátták a jót a nyugdíjbiztosítások 2014.01.01-i életre hívásában, de mintha ez a tény nem jutott volna (még) el igazán a köztudatba. Mindenkinek meg van a lehetősége, hogy 65 éves korában nyugdíjba menjen, és ne kelljen további éveket is robotolással töltenie. Ha kérdés merült fel benned, akkor töltsd ki az adatlapot, és megválaszolom! Megalapozott, kalkulációkkal alátámasztott tények alapján választanál nyugdíjbiztosítást? Találkozz velem egy nyugdíj tanácsadáson, és elkészítjük a megfelelő számításokat, hogy minél magasabb nyugdíj-kiegészítést tudj magadnak felépíteni!

Ezt a cikket 869 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

A szakma legjobbjait állítjuk a szolgálatodba

A GRANTIS független pénzügyi tanácsadó cég 2009-ben úgy indult, hogy semmi mást nem szeretett volna, csak adni: információt, gyakorlatias tudást, ami hasznos azok számára, akik valamilyen pénzügyi döntést terveznek.

Hittünk benne, hogy az, aki számára ez a tudás értéket képvisel, bennünket választ a megvalósításhoz. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a víziónk életképes, és akkora kereslet van rá, ami ma már több mint 50 embernek ad munkát.

Tapasztalt tanácsadóink a lelkiismeretük szerint dolgoznak

A Nyugdíjbiztosítás.com csapat bármely tagjának tudása magában foglalja minden társáét. Így mindegyikünk tanácsa mögött ott áll több mint 20 ember összesen 150 évet is meghaladó tapasztalata. Jól hangzik, nem? Mi erre a hatalmas tudásbázisra vagyunk a legbüszkébbek.

Komáromi Ildikó
Komáromi Ildikó
pénzügyi tanácsadó

Komáromi Ildikó vagyok, pénzügyi szakértő.  Közgazdászként diplomáztam, de azóta dolgoztam már a közigazgatásban, bankban, több mint tíz évig vezettem a saját kiskereskedelmi vállalkozásomat és neveltem a három fiamat. A srácok már felnőttek, nekem pedig hiányzott a pénzügyi terület az életemből. Visszatértem az eredeti szakmámhoz, és pénzügyi tanácsadó lettem. Szívesen foglalkozom cafeteria kérdésekkel, lakástakarékkal, de a kedvenc területem a nyugdíj előtakarékosság. Manapság már senkinek sem kell bizonygatni, hogy szükség van nyugdíjmegtakarításra, de nem mindegy, ki melyiket választja. Meggyőződésem, hogy csak az lehet igazán jó tanácsadó, aki minden esetben megtalálja az ideális megoldást.

Kosjár Katalin
Kosjár Katalin
pénzügyi tanácsadó

Kosjár Katalin vagyok, pénzügyi szakértő, egykori élsportoló. A sportolói lét tisztességre és nagy munkabírásra nevelt. Munkám során pozitív végeredményre törekszem, mert az eredmény mindig ott van a “táblán”. Saját megtakarításaimon keresztül ismertem meg ezt a szakmát, így valós személyes és több mint 10 éves szakmai tapasztalatra támaszkodva segítek eligazodni ügyfeleimnek a pénzügyek útvesztőjében. Számomra minden ügyfelem különleges, hisz mindenki egyedi történettel, egyedi célokkal és reményekkel érkezik hozzám.

Sipos Csaba
Sipos Csaba
oktatásért felelős vezető tanácsadó

Sipos Csaba vagyok, megtakarítási szakértő, a GRANTIS oktatásért felelős vezető tanácsadója. 2013-ban ismertem meg a GRANTIS csapatát. Azonnal rabul ejtett az ügyfelek iránti odaadásuk, így elfogadtam a cég felkérését, és én lettem az első tulajdonosi körön kívüli tanácsadójuk. Több mint 10 év alatt közel 7900 ügyféltalálkozón vettem részt. Gyorsan és magabiztosan vázolom fel bárkinek a lehetőségeit, a különböző termékek előnyeit és hátrányait. Tanácsadói tevékenységem mellett ma már a vállalat oktatási vezetőjeként a tanácsadói csapat szakmai felkészültségéért is felelek. A privát pénzügyi megoldásokon kívül szívesen foglalkozom vállalati adómentes juttatásokkal, mert hiszem, hogy ezzel is segíthetjük a lakosság kiadásainak optimalizálását, és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy több pénz maradjon a családoknál.

Kinter Dóra
Kinter Dóra
vezető tanácsadó

Kinter Dóra vagyok, megtakarítási szakértő. Gyermekkorom óta része a versenysport az életemnek. A sport sok olyat tanított nekem, amit ma, pénzügyi tanácsadóként, a mindennapi munkámban is kamatoztatok. Számomra az teszi igazán színessé ezt a munkát, hogy rengeteg értékes embert, családot ismerhetek meg és juttathatok előnyökhöz. Fontos számomra, hogy ebben a gyorsan változó világban mindenki megfelelő oktatásban részesíthesse gyermekét. Kihívásnak tekintem a piaci megoldások apró darabokra szedését és megismerését, hogy aztán mindent olyan egyszerűen és érthető nyelven tudjak elmondani, mintha csak egy receptet olvasnék fel. Szeretném, ha az ügyfeleink tudnák, hogy mindig számíthatnak ránk és a szaktudásunkra.

Rafael Gyula
Rafael Gyula
pénzügyi tanácsadó

Rafael Gyula vagyok, pénzügyi szakértő. Már fiatalon szerettem volna minél több embert megismerni, akiknek a segítségére, hasznára lehetek. Nem gondoltam volna akkori fejjel, hogy a pénzügyi területen nyílik majd erre lehetőségem. Mára számos ügyfelem van, akinek sikerült segíteni a céljai megvalósításában. Ma már tudom, hogy amivel foglalkozom, az az egyik leghasznosabb és legfontosabb szakma, amit csak választhattam. Igazából a szakma talált meg engem, és nem én a szakmát. Fontosnak tartom, hogy mindig a lehető legfelkészültebb legyek. Igyekszem folyamatosan fejleszteni magam, és a lehető legtöbbet nyújtani a hozzám fordulóknak.

Kriszt Gábor
Kriszt Gábor
kiemelt tanácsadó

Kriszt Gábor vagyok, megtakarítási szakértő. Bólyból származom, és a vidéki mentalitásomat az évek során meg is őriztem. Több mint 10 éve foglalkozom pénzügyi tanácsadással. Közgazdászként számomra az a legfontosabb, hogy az  ügyfeleim a legkisebb ráfordítás mellet is a legnagyobb hasznot érjék el. Nagy jelentőséget tulajdonítok annak is, hogy mindenkinek személyre szabottan, az élethelyzetének megfelelően tudjak tanácsot adni. Hiszem, hogy minden ember megérdemli a korrekt és lelkiismeretes tanácsadást.

Murai Péter
Murai Péter
pénzügyi tanácsadó

Murai Péter vagyok, pénzügyi tervező, megtakarítási szakértő. A Bakonyban élek a családommal, két fiú büszke édesapjaként. A pontos információközlés híve vagyok, ezért számomra az a legfontosabb, hogy a hozzám fordulók mindenre kiterjedő tájékoztatást kapjanak. Ha a sportból kellene hasonlatot keresnem, azt mondanám, a pénzügyeket tekintve olyan vagyok az ügyfeleimnek, mint az edző a csapatának. Mindent szigorúan és következetesen az ügyfeleimért, a céljaikért teszek. Örülök, hogy azt a munkát végezhetem, amit szeretek.

Tukacs Emánuel Dávid
Tukacs Emánuel Dávid
GRANTIS partner

Tukacs Emánuel Dávid vagyok, a GRANTIS egyik biztosítási partnere. Hiszek abban, hogy mindenkinek megvan a maga útja. A hivatása, életcéljai, kötelezettségei, és emellett mindenki szeretne a szeretteivel minél több időt tölteni, ezért különösen fontos a tudatos pénzügyi tervezés. A biztosítások többsége gyakran bonyolultabb, nehezebben átlátható, mint az egyszerűbb autós biztosítások. Összevetésükhöz pedig érdemes olyan szakemberekhez fordulni, akik valóban ismerik a piacot.

Pálmai Viktor
Pálmai Viktor
vezető tanácsadó

Pálmai Viktor, független pénzügyi szakértő vagyok. Több mint 400 privát ügyfelem adóvisszatérítési, megtakarítási, befektetési portfóliója kapcsán adok szakvéleményt immár több mint 10 éve. Vallom, hogy elsősorban nem maguk a pénzügyi eszközök számítanak, hanem az a szakértelem, mely által a megoldások – az ügyfelek igényei alapján – kiválasztásra és személyre szabásra kerülnek. Az ügyfeleknek apróbetűs részek böngészése helyett elég egy megbízható szakemberrel kapcsolatot tartani. Pénzügyi tanácsadói pályám hobbiként indult, szerettem volna a pénzpiacot átlátni, megérteni és a saját pénzügyeimet tudatosan irányítani. Azóta rájöttem, hogy értékesebb egy gazdálkodási egységet (családot, céget) egészében kezelni, ezért képzem magam tovább újabb és újabb területeken.

Kinyik Ágnes
Kinyik Ágnes
vezető tanácsadó

Kinyik Ágnes vagyok, immár 15. éve dolgozom pénzügyi tanácsadóként. A napi feladataimra nem igazán munkaként tekintek, mert igazán szeretem a szakmám. Örömmel segítek az ügyfeleimnek eligazodni a megtakarítások, biztosítások, befektetések rengetegében, és nagy elégedettséggel tölt el, ha segíthetek olyan pénzügyi döntéseket meghozni, amelyekkel értéket teremthetünk az életükben. A munkámat minden esetben a segítő szándék vezérli, amely mérhetetlen precizitással, naprakész szakmai felkészültséggel és rendkívül nagy odaadással párosul.

3 előny, ami megkülönböztet minket

Jutalék helyett lelkiismeret

A “pénzügyi tanácsadók” nagy részének ma alig van ügyfele, ezért a munkájukat a jutalékéhség és a nyomulás vezérli. Mi, a GRANTIS-nál, a lelkiismeretünk szerint dolgozunk, így nem kell senkit sem megkeresnünk, mert havonta 600-1000 olyan ember fordul hozzánk, aki a nyomulás helyett független tájékoztatásra és szabad döntésekre vágyik.

Nyomulás helyett függetlenség

A függetlenség azt jelenti, hogy egyedi fejlesztésű kalkulátorainkkal a számok szintjén mutatjuk meg az egyes ajánlatok előnyeit és hátrányait, a döntés viszont a te kezedben marad. A munkánkat pedig közel azonos mértékben honorálják a pénzintézetek, így törvényileg is garantált a függetlenségünk.

Értékesítés helyett szolgálat

Szolgálatként tekintünk a munkánkra. A GRANTIS csapatában mindenki minden nap azért dolgozik, hogy segítsünk az embereknek tisztán látni és tényeken alapuló pénzügyi döntéseket hozni. Az általunk közvetített szerződések 99,4%-a pedig a mai napig él.

+36 1 585 8555