Felkészültél, hogy 20 évig is lehetsz nyugdíjas? Itt a megoldás!

Verba György | GRANTIS
Verba György

Hiába növekszik várhatóan a nyugdíjkorhatár, ezzel együtt az átlagéletkor is nő. Egyrészt van megoldás arra, hogy 65 évesen nyugdíjba tudjunk vonulni (bármekkora is lesz az aktuális nyugdíjkorhatár). Másfelől pedig ha idejében reagálunk, akkor minimális anyagi ráfordítással el tudjuk érni, hogy akár 20 évig is legalább olyan színvonalon éljünk, mint aktív dolgozó korunkban.

Nyugdíjkorhatár növekedés várható

Jelenleg 65 év a nyugdíjkorhatár, de nem lesz ez mindig így. Fejlődik az orvostudomány, nő az átlagéletkor, és az állam a jelenlegi nyugdíjakat is alig tudja finanszírozni. Hát, még ha minden nyugdíjasnak csak mondjuk plusz 3 évig kellene fizetni az átlagos 117 ezer forintos nyugdíjat. A KSH adatai szerint 1954-ben, és 1975 született a legtöbb ember, ezért két extra nagy „nyugdíjas-hullám” várható, hiszen ezekben az években 166.275, és 182.010 gyermek született, míg jelenleg átlagban 85-95.000 újszülöttel számolhatunk. És még a magas kivándorlási arányról nem is beszéltünk, tehát az államnak nem marad más megoldása, mint a nyugdíjkorhatárt növelni.

Meddig élünk várhatólag?

Európában a hölgyek átlagéletkora 83,1 év, míg a férfiaké 77,5 év. Ezek a számok Magyarországon a következőképp alakulnak hölgyek esetén 78,7 év, férfiak esetén pedig 71,6 év. Ez azt jelenti, hogyha most mennénk nyugdíjba (65 évesen), akkor nők esetén 13,7 év nyugdíjas korral számolhatunk, míg férfiak esetén 6,6 évvel. Ez a szám azonban mindig egy kicsit megtévesztő, hiszen az átlagéletkorba beleszámítanak azok az emberek is, akik fiatalon elhunytak. Tehát aki megéli a nyugdíjas kort, az várhatólag hosszabb ideig lesz nyugdíjban, mint 6,6 év, és 13,7 év. 2014-ben 51.409 90 év feletti nyugdíjas van (ez legalább 27 nyugdíjas évet jelent), és 2054-re nagyjából 120.785 90 év feletti nyugdíjast várnak a 8,1 millió lakosból. Hogy ez miért fontos?

Akár havi plusz 3 ezer forintból is megoldható 20 évre a nyugdíjunk

Használd Te is a nyugdíjkalkulátort, hogy megtudd, nagyjából mekkora állami nyugdíjra leszel jogosult! Ebből kiderül, hogy mindenképpen választanod kell magadnak egyet a 3 államilag támogatott nyugdíj megtakarítás közül, hogy pótold a fellépő nyugdíjhiányt. Nem mindegy azonban, hogy hány nyugdíjas évre tervezünk, hiszen ez nagymértékben befolyásolja a megtakarítás nagyságát. Vegyünk például egy átlagos nettó 150 ezer forint keresetű embert, és vizsgáljuk meg, hogy mekkora nyugdíj megtakarításra van szükség 10, 15, és 20 év nyugdíjban eltöltött időszakra:

A táblázatban lévő értékek mai vásárlói értéken értendőek.

Az első sorban látható, hogy ha mindössze 10 évre tervezünk nyugdíjra, akkor elég havi 4.200 forintot megtakarítani 40 éven át, és szinten tartottuk az életünket. Amennyiben 20 évre tervezünk, akkor viszont 7.084 forintot érdemes félretenni. Azért ez nem egy olyan különbség, amit ne tudna elviselni a pénztárcánk.

Így cselekedjünk a számok tükrében!

Fontos tudni, hogy hiába emelkedik a nyugdíjkorhatár, létezik egy olyan lehetőség, amellyel el tudjuk érni, hogy 65 éves korunk után ne kelljen tovább dolgoznunk. A megoldás neve: Nyugdíjbiztosítás. Ennek a 20%-os, legfeljebb 130 ezer forintos állami támogatással rendelkező nyugdíj megtakarításnak az egyik nagy előnye, hogy legkésőbb a 65. születésnapunkon szolgáltatni fog. Ha elegendő pénzt összegyűjtöttünk benne, akkor senki nem kötelezhet minket arra, hogy még tovább 3-4 évet dolgozzunk. Szabadon dönthetünk, hogy dolgozunk tovább, vagy megkezdjük a gondtalan nyugdíjas éveket.

A másik lényeges mondandó, ami kiderül a táblázatból, hogy minél hamarabb érdemes elindítani a privát nyugdíj megtakarításunkat. 28 éves korunkban elég mindössze havi 9.166 forintot nyugdíj előtakarékosságra fordítani, ezzel szemben 53 éves korunkban 52.667 forintra lesz szükség. Mindkét esetben 20 évre elintéztük, hogy ugyanannyi bevételből tudjunk megélni, mint aktív korunkban.

Tervezz precízen, élj boldogan!

A nyugdíj-kiegészítés, vagyis az állami nyugdíj kipótlása sosem volt ennyire fontos, mint mostanában. Aki homokba dugja a fejét, és nem vesz tudomást a nyugdíjproblémáról, az nemcsak önmagát juttatja koldusbotra, de családja életét is megkeseríti. Ez azonban mind elkerülhető, ha szembenézünk a problémával, és pontos számítások után megtervezzük hogyan fogunk élni nyugdíjas korunkban. Ha kérdésed van, töltsd ki a cikk alatt található adatlapot, és megválaszolom! Itt az idő, hogy saját nyugdíj megtakarítással gondoskodj az idős korodról? Találkozzunk egy nyugdíj tanácsadáson, és egy óra alatt megtervezzük, a gondtalan időskorhoz vezető utat!

Ezt a cikket 829 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, nyugdíjmegtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

A szakma legjobbjait állítjuk a szolgálatodba

A GRANTIS független pénzügyi tanácsadó cég 2009-ben úgy indult, hogy semmi mást nem szeretett volna, csak adni: információt, gyakorlatias tudást, ami hasznos azok számára, akik valamilyen pénzügyi döntést terveznek.

Hittünk benne, hogy az, aki számára ez a tudás értéket képvisel, bennünket választ a megvalósításhoz. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a víziónk életképes, és akkora kereslet van rá, ami ma már több mint 50 embernek ad munkát.

Tapasztalt tanácsadóink a lelkiismeretük szerint dolgoznak

A Nyugdíjbiztosítás.com csapat bármely tagjának tudása magában foglalja minden társáét. Így mindegyikünk tanácsa mögött ott áll több mint 20 ember összesen 150 évet is meghaladó tapasztalata. Jól hangzik, nem? Mi erre a hatalmas tudásbázisra vagyunk a legbüszkébbek.

Tukacs Emánuel Dávid
Tukacs Emánuel Dávid
GRANTIS partner

Tukacs Emánuel Dávid vagyok, a GRANTIS egyik biztosítási partnere. Hiszek abban, hogy mindenkinek megvan a maga útja. A hivatása, életcéljai, kötelezettségei, és emellett mindenki szeretne a szeretteivel minél több időt tölteni, ezért különösen fontos a tudatos pénzügyi tervezés. A biztosítások többsége gyakran bonyolultabb, nehezebben átlátható, mint az egyszerűbb autós biztosítások. Összevetésükhöz pedig érdemes olyan szakemberekhez fordulni, akik valóban ismerik a piacot.

Pálmai Viktor
Pálmai Viktor
vezető tanácsadó

Pálmai Viktor, független pénzügyi szakértő vagyok. Több mint 400 privát ügyfelem adóvisszatérítési, megtakarítási, befektetési portfóliója kapcsán adok szakvéleményt immár több mint 10 éve. Vallom, hogy elsősorban nem maguk a pénzügyi eszközök számítanak, hanem az a szakértelem, mely által a megoldások – az ügyfelek igényei alapján – kiválasztásra és személyre szabásra kerülnek. Az ügyfeleknek apróbetűs részek böngészése helyett elég egy megbízható szakemberrel kapcsolatot tartani. Pénzügyi tanácsadói pályám hobbiként indult, szerettem volna a pénzpiacot átlátni, megérteni és a saját pénzügyeimet tudatosan irányítani. Azóta rájöttem, hogy értékesebb egy gazdálkodási egységet (családot, céget) egészében kezelni, ezért képzem magam tovább újabb és újabb területeken.

Kinter Dóra
Kinter Dóra
vezető tanácsadó

Kinter Dóra vagyok, megtakarítási szakértő. Gyermekkorom óta része a versenysport az életemnek. A sport sok olyat tanított nekem, amit ma, pénzügyi tanácsadóként, a mindennapi munkámban is kamatoztatok. Számomra az teszi igazán színessé ezt a munkát, hogy rengeteg értékes embert, családot ismerhetek meg és juttathatok előnyökhöz. Fontos számomra, hogy ebben a gyorsan változó világban mindenki megfelelő oktatásban részesíthesse gyermekét. Kihívásnak tekintem a piaci megoldások apró darabokra szedését és megismerését, hogy aztán mindent olyan egyszerűen és érthető nyelven tudjak elmondani, mintha csak egy receptet olvasnék fel. Szeretném, ha az ügyfeleink tudnák, hogy mindig számíthatnak ránk és a szaktudásunkra.

Kosjár Katalin
Kosjár Katalin
pénzügyi tanácsadó

Kosjár Katalin vagyok, pénzügyi szakértő, egykori élsportoló. A sportolói lét tisztességre és nagy munkabírásra nevelt. Munkám során pozitív végeredményre törekszem, mert az eredmény mindig ott van a “táblán”. Saját megtakarításaimon keresztül ismertem meg ezt a szakmát, így valós személyes és több mint 10 éves szakmai tapasztalatra támaszkodva segítek eligazodni ügyfeleimnek a pénzügyek útvesztőjében. Számomra minden ügyfelem különleges, hisz mindenki egyedi történettel, egyedi célokkal és reményekkel érkezik hozzám.

Sipos Csaba
Sipos Csaba
oktatásért felelős vezető tanácsadó

Sipos Csaba vagyok, megtakarítási szakértő, a GRANTIS oktatásért felelős vezető tanácsadója. 2013-ban ismertem meg a GRANTIS csapatát. Azonnal rabul ejtett az ügyfelek iránti odaadásuk, így elfogadtam a cég felkérését, és én lettem az első tulajdonosi körön kívüli tanácsadójuk. Több mint 10 év alatt közel 7900 ügyféltalálkozón vettem részt. Gyorsan és magabiztosan vázolom fel bárkinek a lehetőségeit, a különböző termékek előnyeit és hátrányait. Tanácsadói tevékenységem mellett ma már a vállalat oktatási vezetőjeként a tanácsadói csapat szakmai felkészültségéért is felelek. A privát pénzügyi megoldásokon kívül szívesen foglalkozom vállalati adómentes juttatásokkal, mert hiszem, hogy ezzel is segíthetjük a lakosság kiadásainak optimalizálását, és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy több pénz maradjon a családoknál.

Rafael Gyula
Rafael Gyula
pénzügyi tanácsadó

Rafael Gyula vagyok, pénzügyi szakértő. Már fiatalon szerettem volna minél több embert megismerni, akiknek a segítségére, hasznára lehetek. Nem gondoltam volna akkori fejjel, hogy a pénzügyi területen nyílik majd erre lehetőségem. Mára számos ügyfelem van, akinek sikerült segíteni a céljai megvalósításában. Ma már tudom, hogy amivel foglalkozom, az az egyik leghasznosabb és legfontosabb szakma, amit csak választhattam. Igazából a szakma talált meg engem, és nem én a szakmát. Fontosnak tartom, hogy mindig a lehető legfelkészültebb legyek. Igyekszem folyamatosan fejleszteni magam, és a lehető legtöbbet nyújtani a hozzám fordulóknak.

Kriszt Gábor
Kriszt Gábor
kiemelt tanácsadó

Kriszt Gábor vagyok, megtakarítási szakértő. Bólyból származom, és a vidéki mentalitásomat az évek során meg is őriztem. Több mint 10 éve foglalkozom pénzügyi tanácsadással. Közgazdászként számomra az a legfontosabb, hogy az  ügyfeleim a legkisebb ráfordítás mellet is a legnagyobb hasznot érjék el. Nagy jelentőséget tulajdonítok annak is, hogy mindenkinek személyre szabottan, az élethelyzetének megfelelően tudjak tanácsot adni. Hiszem, hogy minden ember megérdemli a korrekt és lelkiismeretes tanácsadást.

Kinyik Ágnes
Kinyik Ágnes
vezető tanácsadó

Kinyik Ágnes vagyok, immár 15. éve dolgozom pénzügyi tanácsadóként. A napi feladataimra nem igazán munkaként tekintek, mert igazán szeretem a szakmám. Örömmel segítek az ügyfeleimnek eligazodni a megtakarítások, biztosítások, befektetések rengetegében, és nagy elégedettséggel tölt el, ha segíthetek olyan pénzügyi döntéseket meghozni, amelyekkel értéket teremthetünk az életükben. A munkámat minden esetben a segítő szándék vezérli, amely mérhetetlen precizitással, naprakész szakmai felkészültséggel és rendkívül nagy odaadással párosul.

Murai Péter
Murai Péter
pénzügyi tanácsadó

Murai Péter vagyok, pénzügyi tervező, megtakarítási szakértő. A Bakonyban élek a családommal, két fiú büszke édesapjaként. A pontos információközlés híve vagyok, ezért számomra az a legfontosabb, hogy a hozzám fordulók mindenre kiterjedő tájékoztatást kapjanak. Ha a sportból kellene hasonlatot keresnem, azt mondanám, a pénzügyeket tekintve olyan vagyok az ügyfeleimnek, mint az edző a csapatának. Mindent szigorúan és következetesen az ügyfeleimért, a céljaikért teszek. Örülök, hogy azt a munkát végezhetem, amit szeretek.

Komáromi Ildikó
Komáromi Ildikó
pénzügyi tanácsadó

Komáromi Ildikó vagyok, pénzügyi szakértő.  Közgazdászként diplomáztam, de azóta dolgoztam már a közigazgatásban, bankban, több mint tíz évig vezettem a saját kiskereskedelmi vállalkozásomat és neveltem a három fiamat. A srácok már felnőttek, nekem pedig hiányzott a pénzügyi terület az életemből. Visszatértem az eredeti szakmámhoz, és pénzügyi tanácsadó lettem. Szívesen foglalkozom cafeteria kérdésekkel, lakástakarékkal, de a kedvenc területem a nyugdíj előtakarékosság. Manapság már senkinek sem kell bizonygatni, hogy szükség van nyugdíjmegtakarításra, de nem mindegy, ki melyiket választja. Meggyőződésem, hogy csak az lehet igazán jó tanácsadó, aki minden esetben megtalálja az ideális megoldást.

3 előny, ami megkülönböztet minket

Jutalék helyett lelkiismeret

A “pénzügyi tanácsadók” nagy részének ma alig van ügyfele, ezért a munkájukat a jutalékéhség és a nyomulás vezérli. Mi, a GRANTIS-nál, a lelkiismeretünk szerint dolgozunk, így nem kell senkit sem megkeresnünk, mert havonta 600-1000 olyan ember fordul hozzánk, aki a nyomulás helyett független tájékoztatásra és szabad döntésekre vágyik.

Nyomulás helyett függetlenség

A függetlenség azt jelenti, hogy egyedi fejlesztésű kalkulátorainkkal a számok szintjén mutatjuk meg az egyes ajánlatok előnyeit és hátrányait, a döntés viszont a te kezedben marad. A munkánkat pedig közel azonos mértékben honorálják a pénzintézetek, így törvényileg is garantált a függetlenségünk.

Értékesítés helyett szolgálat

Szolgálatként tekintünk a munkánkra. A GRANTIS csapatában mindenki minden nap azért dolgozik, hogy segítsünk az embereknek tisztán látni és tényeken alapuló pénzügyi döntéseket hozni. Az általunk közvetített szerződések 99,4%-a pedig a mai napig él.

+36 1 585 8555